Humbug - Amanda Radley
Recensie

Humbug – Amanda Radley

Nog maar een paar dagen tot Kerst. Om alvast in de kerststemming te komen, ben ik deze maand in de kerstboeken gedoken. Nadat ik Dickens’ Kerstverhaal had gelezen, moest ik even mijn geduld bewaren tot Humbug van Amanda Radley op de mat viel. Maar dit splinternieuwe feelgood kerstboek was het wachten meer dan waard.

Humbug

Over het boek

Ellie Pearce is gek op Kerstmis. Zo gek zelfs, dat haar werkplek het hele jaar schuilgaat onder een berg kerstversieringen. Dat levert haar niet alleen de bijnaam Christmas Girl op, maar ook een promotie waar Ellie he-le-maal niet op zit te wachten. Rosalind Cadwell, de CEO van het HR-bedrijf waar Ellie werkt, heeft namelijk dringend een nieuwe personal assistant nodig die zich kan ontfermen over het kerstfeest. En wie is daar nou meer geschikt voor dan Christmas Girl?

Ellie heeft niet alleen geen enkele ervaring als PA, maar heeft ook nog eens vreselijke hoogtevrees. Niet ideaal als je bedenkt dat haar nieuwe werkplek zich bevindt op de tweeëntwintigste verdieping van een wolkenkrabber. Net als ze denkt dat het allemaal niet erger kan, beseft ze dat ze gevoelens begint te ontwikkelen voor haar nogal intimiderende baas.

Geweldige Kerst-feelgood

Een feelgoodverhaal met queer hoofdpersonen scoort bij mij al snel bonuspunten, maar als het dan ook nog zo humoristisch geschreven is als Humbug, kan het helemaal niet meer stuk. Het romantische gedeelte van het verhaal komt weliswaar wat traag op gang, maar daar stoorde ik me totaal niet aan. Zonder dat was het verhaal namelijk al ontzettend leuk om te lezen. Een onmogelijke uitdaging, grappige personages en bakken vol met kerstgevoel. Wat wil je nog meer?

Onwaarschijnlijke liefde

Ik moet zeggen dat ik van te voren wel mijn bedenkingen had over de romantische verhaallijn in dit boek. In mijn ogen is een relatie tussen een leidinggevende en een medewerker gewoonweg niet oké. Daarnaast was Rosalind in het begin van het boek zo bitchy, dat ik me ook niet kon voorstellen dat Ellie ooit gevoelens voor haar zou kunnen ontwikkelen. Maar… al lezende begon ik Rosalind steeds leuker te vinden en lukte het mij ook om mijn andere bedenkingen over boord te zetten. Het is gewoon een leuke romcom en daar moet je nooit te veel over nadenken.

Eindoordeel

Ik werd echt ontzettend blij van dit boek. Alles leek te kloppen: de personages, de sfeer en de verhaallijn. Ook vond ik het ontzettend fijn dat de liefde zich in dit boek langzaam ontwikkelde, waardoor er genoeg ruimte was voor de rest van het verhaal. Hierdoor had dit boek voor mij net dat beetje meer.

Informatie

Titel: Humbug
Auteur: Amanda Radley
Uitgeverij: Boldstrokes Books
Jaar: 2021
Pagina’s: 235
Categorie: Feelgood
Taal: Engels
Verkrijgbaar als: Paperback | e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *