De Mitford-moorden: Pamela
Recensie

De Mitford-moorden: Pamela – Jessica Fellowes

Het is alweer 1 december. Normaal is de eerste van de maand voor mij hét moment om mijn maandoverzicht te delen. Alleen kwam ik er (tot mijn grote schrik) achter dat ik afgelopen maand maar één boek had gelezen. En dan niet eens een superdik boek, maar een detective van gemiddelde dikte. Lag het aan het boek? Nee, dat denk ik niet. Ik was gewoon een maandje niet zo lezerig en had nog zoveel andere dingen die ik wilde doen. Daarom deel ik vandaag geen maandoverzicht, maar mijn recensie van het tweede deel van De Mitford-moorden.

De Mitford-moorden: Pamela

Over het boek

Op Pamela Mitford’s achttiende verjaardag raakt kindermeisje Louisa Cannon voor de tweede keer betrokken bij een moordzaak. Adrian Curtis, een van de gasten, wordt dood gevonden naast de klokkentoren bij het huis van de Mitfords. Al snel verdenkt de politie Dulcie Long, de bediende van de familie Curtis. Louisa is echter overtuigd van Dulcies onschuld en gaat op onderzoek uit.

Moeilijke start

Over het eerste deel van De Mitford-moorden was ik heel enthousiast. Mijn verwachtingen voor dit vervolg waren dan ook erg hoog. Helaas kostte het me nogal wat moeite om echt in het verhaal te komen. De spanning bouwde zich erg langzaam op. Hoewel in het eerste hoofdstuk al duidelijk werd wie er vermoord zou worden, duurde het nog zo’n 50 pagina’s voordat de moord daadwerkelijk werd gepleegd. Daarnaast had ik wat moeite met Louisa’s rol in dit verhaal. Ik ga hier niet teveel op in, omdat ik geen spoilers wil geven, maar Louisa was veel te veel betrokken bij de zaak om deze te kunnen en mogen oplossen.

Tóch een spannende detective

Wanneer de spanning uiteindelijk in het verhaal zit, zit deze er ook goed in. Ik merkte dat er een bepaald punt kwam waarop ik echt in het verhaal zat. Ik kon het boek steeds moeilijker wegleggen en wilde echt weten wie de moord gepleegd had – en waarom.

Historische personages

Ik weet dat ik hier in mijn recensie van deel 1 van De Mitford-moorden al over heb geschreven, maar ik kan er toch echt niet omheen. Ik blijf het gek vinden dat deze boeken op echte personages zijn gebaseerd. De Mitford-zussen hebben echt bestaan, net als verschillende andere personages. Het verhaal is verder helemaal verzonnen. Ik snap eerlijk gezegd niet goed wat het gebruik van echte personages toevoegt aan een fictief verhaal.

Eindoordeel

Ik vond De Mitford-moorden: Pamela zeker een leuke detective, maar het was lang niet zo goed als het eerste deel. Misschien was dat ook wel omdat het teveel als ‘meer van hetzelfde’ voelde. Ik was in eerste instantie vastbesloten om de hele serie te lezen, maar daar zie ik nu toch maar van af. Misschien dat ik over een hele tijd nog eens een deel uit deze serie lees, maar voorlopig is het wel even genoeg geweest.

Informatie

Titel: De Mitford-moorden: Pamela
Auteur: Jessica Fellowes
Uitgeverij: Volt
Jaar: 2020
Pagina’s: 340
Categorie: Detective
Taal: Nederlands
Verkrijgbaar als: Paperback | e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *