Booktalk 3 - Ebook VS BOEK Leeshoekje.nl
Booktalk

Booktalk #3 – e-book vs. echt boek

Hoewel alle lezers hun liefde voor boeken met elkaar gemeen hebben, kunnen ze ook erg van elkaar verschillen. Zo gaat de een liever naar de boekwinkel en de ander naar de bibliotheek. Ook Leeshoekje’s Wendy en Marouscha zijn het lang niet altijd eens wanneer het over boeken gaat. Daarom bespreken we in Booktalk regelmatig vragen en stellingen over boeken en lezen. Deze keer: lees je liever een e-book of een echt boek?

Een e-book of een echt boek?

Marouscha:

Lange tijd was ik echt anti e-book. Ik kon me gewoon niet voorstellen waarom je een boek op een schermpje zou lezen als je ook kunt kiezen voor het gevoel van een papieren boek in je handen. Dat veranderde toen ik tijdens mijn studie een essay schreef over digitaal lezen. Een van mijn docenten was (terecht) van mening dat ik niet kon schrijven over iets wat ik nog nooit geprobeerd had, en leende heel genereus zijn e-reader aan mij uit. Vanaf dat moment ben ik enorm bijgedraaid. Ik kon niet anders dan bekennen dat een e-reader toch wel zijn voorbeelden heeft. Inmiddels zweer ik er zelfs bij wanneer ik onderweg ben. Maar thuis zal je me nog steeds niet snel een e-book zien lezen.

Wendy:

Jaren heb ik gevochten tegen het idee van een e-book. Ja het is misschien lichter en je kan meerdere boeken meenemen op vakantie, maar die romantiek van het vast houden van een boek! De geur van de pagina’s en het heerlijk omvouwen (schrik niet) van de paperback cover. Toch ben ik dit jaar iets omgedraaid. Voor mijn verjaardag kreeg ik in januari een e-book en sinds ik deze blog met Marouscha ben begonnen lees ik 3x zoveel boeken. Dat is natuurlijk een dure grap en neemt super veel ruimte in beslag. Ik ben dus wat kieskeuriger geworden over de boeken die ik fysiek wil hebben en degene die ik prima als e-book kan lezen.

Wat vind jij? Laat het ons weten!

Ben jij meer van de e-books of heb je toch liever het echte werk? Laat het ons weten in een reactie hieronder of praat met ons mee via Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *