Marouscha's boekenmaand: oktober
Boekenliefde

Marouscha’s boekenmaand: oktober

Herfst – ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik vind het gewoon zo’n fijn en knus seizoen. Zelfs als de regen met bakken uit de hemel komt hoor je mij niet klagen. Dat getik tegen de ruiten is namelijk heerlijk rustgevend wanneer je op de bank zit met een goed boek. Nu ik terugblik op mijn afgelopen boekenmaand, zie ik dat ik niet eens zoveel boeken heb gelezen. Maar ik heb er wel heel erg van genoten. En daar gaat het natuurlijk om.

Uitgelezen in oktober

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?


In mijn maandoverzicht van september schreef ik al kort over dit boek. Ik was er nog maar net aan begonnen en mijn verwachtingen waren hoog. Het boek las ook echt als een trein, maar naarmate ik verder las, raakte ik toch een stukje van mijn enthousiasme kwijt. Ik denk dat het voor de young adult doelgroep echt een heel leuk boek is, maar voor mij was het helaas toch iets te ongeloofwaardig. Lees mijn complete recensie hier.

De Woestijndief – Emmelie Arents

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.


Dit boek kocht ik vorige maand op YALFU, waar ik het meteen liet signeren door Emmelie Arents. Nu ik het boek uit heb kan ik zeggen dat deze aankoop een hele goede keuze was. Ik werd vanaf de eerste pagina echt het verhaal ingetrokken en kon het boek bijna niet meer wegleggen. De recensie volgt binnenkort, maar ik kan nu al zeggen dat ik het vervolg ‘De Meesterdief’ direct op mijn verlanglijstje heb gezet.

Gestart in oktober

De Mitford moorden: Pamela – Jessica Fellowes

Het is 1925 en de kranten staan vol met roddels over de extravagante feesten van een groep losbandige aristocraten die de Bright Young Things worden genoemd. Pamela Mitfords achttiende verjaardag wordt geheel in de stijl van deze sensatie gevierd met een gemaskerd bal en een speurtocht, maar de avond eindigt in een tragedie wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen.

De politie verdenkt al snel een bediende, Dulcie Long, maar Louisa Cannon, kindermeisje en chaperonne van de Mitford-zussen, denkt dat het anders zit. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, in de hoop Dulcies naam te zuiveren. Ondertussen loopt de echte moordenaar vrij rond, en die is misschien wel dichterbij dan Louisa denkt…


Dit boek kreeg ik begin deze maand voor mijn verjaardag en ik kon haast niet wachten om eraan te beginnen. Sinds ik eind vorig jaar het eerste deel uit de Mitford moorden-serie uitlas, was ik vastbesloten de rest van de serie ook te lezen. Ik ben nog niet zo ver in dit boek, maar ik herken wel absoluut de sfeer waar ik in deel 1 zo weg van was. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de rest.


Hoeveel boeken las jij in oktober? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *