People We Meet on Vacation Leeshoekje.nl
Recensie

People We Meet on Vacation – Emily Henry

Na het lezen van The Spanish Love Deception, was ik op zoek naar een soort gelijk feel good boek. Na wat online research kwam ik ‘People We Meet on Vacation’ van Emily Henry meerdere malen als titel tegen en dus gaf ik hem een kans.

People We Meet on Vacation

Poppy en Alex zijn sinds het eerste jaar in college onafscheidelijk. Zelfs als hun paden scheiden, blijven ze hun zomervakanties traditie getrouw doen. Tot twee jaar geleden als alles veranderd en ze elkaar niet meer spreken.

Poppy voelt zich ongelukkig en terwijl ze op werkgebied alles heeft bereikt wat ze altijd wou. Als haar vriendin vraagt na te denken over wat haar echt gelukkig maakt denkt ze maar aan een ding of beter gezegd een iemand: Alex. Als ze besluit Alex op vakantie te vragen zegt hij tot haar verbazing jaar. Maar wordt alles weer zoals het was?

Het Verhaal en de Personages

Het hele verhaal is vanuit de belevingswereld van Poppy. Poppy is wild, creatief en energiek. Waar haar beste vriend Alex meer van gewoon, saai en niet al te gek houdt. Toch gaan de twee al jaren elke zomer samen op vakantie. Tot twee jaar geleden.

Het boek speelt zich in het heden als waarin Poppy in een sleur zit en een nieuwe vakantie met Alex moet de oplossing zijn. Terwijl we lezen over hun vakantie in Palm Springs, springen we ook terug in de tijd naar alle vakanties die de twee hebben gehad. Het vormt het idee hoe hun band is en wat voor soort vakanties ze hadden. Wat allemaal loopt tot de vakantie twee jaar terug dat alles veranderde. Die vakantie houdt vooral de meeste spanning in het boek. Want misschien verklaart dat wel alles en weet die herinnering het heden weer tot normaal te brengen.

Lang zoeken naar de titel

Hoe enthousiast ik was over The Spanish Love Deception, hoe minder enthousiast ik ben over dit boek. Vanaf het eerste moment was al duidelijk dat het om een romance ging, de enige vraag was de weg er naartoe en hoe het zou uitpakken. Daarnaast ben ik altijd benieuwd waar de titel dan op doelt van het boek en dit was heel ver te zoeken. Heel eerlijk vraag ik me nog af of ik het wel een passende titel vind.

Boek aanraden? Niet persé. Het was geen slecht boek, maar er zijn betere.

Informatie

Titel: People We Meet On Vacation
Auteur: Emily Henry
Uitgeverij: Penguin
Jaar: 2021
Pagina’s: 384
Categorie: Roman
Taal: Engels
Verkrijgbaar als: Ebook | Paperback | Luisterboek


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *