Hang the Moon - Alexandria Bellefleur
Recensie

Hang the Moon – Alexandria Bellefleur

Sinds ik Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur heb gelezen, heb ik zowel uitgekeken naar als gevreesd voor Hang the Moon. Ernaar uitgekeken, omdat ik ontzettend van de humor en het feelgood-gehalte van Elle & Darcy heb genoten. Gevreesd, omdat ik door dat boek ook weet dat Bellefleur gedetailleerde seksscènes niet bepaald uit de weg gaat. En daar word ik toch altijd wat ongemakkelijk van. Maar uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het en ben ik toch aan het boek begonnen.

Hang the Moon

Over het boek

Wanneer Annie besluit om haar beste vriendin Darcy in Seattle een verrassingsbezoekje te brengen, blijkt Darcy op vakantie te zijn. Als Darcy hoort dat Annie in Seattle is, stelt ze voor dat Annie in haar appartement kan verblijven tot zij terug is. Wanneer Darcy’s broer Brendon de sleutel af komt geven, komt Annie erachter dat Brendon niet meer het schattige jongetje van vroeger is, maar echt een stuk is geworden. En ook Brendon is meteen onder de indruk van Annie, op wie hij vroeger al een oogje had.

Er is alleen één probleem: terwijl Brendon een hopeloze romanticus is, gelooft Annie juist niet in de liefde. Maar Brendon laat zich hierdoor niet ontmoedigen en neemt Annie mee op een serie dates die geïnspireerd zijn op romantische comedy’s. Maar is dat genoeg om Annie ervan te overtuigen dat romantiek niet dood is?

Humoristische feelgood

Wat betreft de humor en het feelgoodgehalte, sloot dit boek perfect aan op Elle & Darcy. Vooral in het eerste deel van het boek heb ik regelmatig hardop gelachen. Daarnaast was het ook ontzettend leuk om weer over de personages Elle & Darcy te lezen, die een bijrol speelden in dit verhaal.

De rom-com dates zijn natuurlijk het ultieme recept voor feelgood. Het is alleen jammer dat ik kort geleden al The Falling in Love Montage heb gelezen, dat ongeveer hetzelfde plot had. Hierdoor kwamen bepaalde gebeurtenissen in beide boeken wel erg overeen. Dat risico loop je natuurlijk wel snel wanneer je Hollywood-clichés als uitgangspunt neemt.

Pikant, maar niet storend

Wat betreft de pikante scènes, wist ik natuurlijk waaraan ik begon. En gelukkig bleek het mee te vallen. Ja, er zaten een paar gedetailleerde scènes in het boek, maar het nam niet de overhand in het verhaal (dat is het punt waarop ik meestal afhaak). Hierdoor stoorde ik me er bij dit boek niet zo aan.

Eindoordeel

Vond ik Hang the Moon net zo leuk als Elle & Darcy? Nee, dat helaas niet. Hoewel de humoristische schrijfstijl me direct weer te pakken had, vond ik het boek richting het einde toch wat tegen vallen. Ik vond sommige personages gewoonweg té pushy en vond het verhaal op sommige momenten iets te zoetsappig. Over het algemeen was het best een leuk boek om te lezen, maar ik zal het waarschijnlijk niet zo snel herlezen.

Informatie

Titel: Hang the Moon
Auteur: Alexandria Bellefleur
Uitgeverij: Avon Books
Jaar: 2021
Pagina’s: 364
Verkrijgbaar als: Paperback| E-book | Luisterboek
Genre: Feelgood, romance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *