Kinderboekenweek 2021 - Leeshoekje.nl
Boekenliefde,  Nieuws

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil!

Vandaag start de Kinderboekenweek 2021 met als Thema: Worden Wat je Wil. Van ..oktober tot en met .. oktober staat het boekenland weer in het teken van de kinderboeken. En uiteraard geven wij deze leuke boekenweek ook graag wat extra liefde.

Kinderboekenweek 2021

Zoals ieder jaar staat in Oktober de literaire wereld weer in het teken van de Kinderboeken. Als ouder geef ik (Wendy) mijn liefde voor boeken, maar wat graag mee aan mijn kinderen aan de hand van kinderboeken. De kinderboekenweek duurt in totaal 10 dagen en staat dit jaar in het teken van Beroepen met het thema ‘Worden Wat je Wil’.

Worden wat je wil

Vanaf jongs af aan krijgen kinderen al de vraag ‘wat wil je later worden’ en gelukkig staat er dan nog een hele wereld van beroepen om te ontdekken. Het thema wilt laten zien dat als je kind bent, het niet uit maakt wie je bent of waar je vandaan komt. Het niet uit maakt waar je wel of niet goed in bent of hoe oud je bent. Jij mag dromen over wat je later worden wil.

Kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Zoals elk jaar is er tijdens de kinderboeken week ook een passend kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is het ‘Tiril en de Toverdrank‘ van Bette Westera met illustraties van Pyhai. Je ontvang het boek bij de boekhandel als cadeau bij besteding van € 12,50 aan kinderboeken. Ook is er zoals elk jaar een speciaal prentenboek geselecteerd voor de kinderboeken week. Dit jaar is dat Dromer van Mark Janssen. Het prentenboek kun je tijdens de kinderboeken week voor € 7,25 kopen. Zo kunnen de allerkleinste die nog niet op de basisschool zitten ook meedoen aan de kinderboekenweek.

Kinderboeken Tips van Wendy

Op mijn andere andere blog besteed ik wekelijks aandacht aan kinderboeken, dus ook voor deze kinderboekenweek heb ik de nodige tips verzameld. Hieronder wat kinderboekentips van mij!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *