Marouscha's boekenmaand - september
Boekenliefde

Marouscha’s boekenmaand: september

Het is alweer oktober en volop herfst. Hoewel ik in dit jaargetijde ook heel graag mooie wandelingen maak, zit ik toch het allerliefst lekker met een boek op de bank. Met een kop thee erbij natuurlijk. Ik kan dan ook weer terugkijken op een mooie boekenmaand.

Uitgelezen in september

Branna’s offer – Gaby Raaijmakers

Branna is niet gelukkig als ze wordt uitgehuwelijkt aan de Mazumundische keizerszoon Memindel. Ze kent alleen de verhalen over machtige en uiterst gevaarlijke magiërs en de krijgers zonder angst, waarmee Yo-To-Mae Tsahinar al vele buurlanden heeft veroverd. Dankzij het strenge kastenstelsel op basis van oogkleur – en onder het toeziend oog van de Goden – is het al lange tijd een groots en welvarend rijk.

Hoe kan ze zich thuis voelen in een keizerrijk waar de kleur van je ogen bepaalt wie je bent? Hoe kan ze leven op een plek waar je hele leven bij geboorte al wordt vastgelegd? Hoe moet ze, naast de vele gevaren die haar prille regime als jonge keizersbruid bedreigen, ook nog een band met haar echtgenoot Memindel opbouwen, van wie ze zo verschilt?


Zoals ik vorige maand l schreef, worstelde ik in het begin nogal met alle moeilijke namen in dit boek. Om die reden had ik het ook bijna opgegeven. Maar toen ik daar eenmaal doorheen kon prikken, vond ik het toch een leuk en interessant boek, al leken sommige dingen niet helemaal te kloppen. Voor nu heb ik mijn portie wel weer even gehad, maar ik ben wel benieuwd naar het tweede deel. Lees mijn recensie van Branna’s offer hier.

Uitwaaien – Daphne Deckers

Uitwaaien is een rijk geïllustreerd feelgoodboek waarin Daphne Deckers ons meeneemt op een inspirerende reis door Nederland. Op aanstekelijke wijze verhaalt Deckers over allerlei zaken die typisch Nederlands zijn: van een verjaardagskalender op het toilet tot bitterballen bij de borrel. In een boek dat is doorspekt met persoonlijke verhalen vertelt Deckers hoe je rust kunt vinden in deze onrustige tijd en waarom Nederland kan bogen op de meest gelukkige kinderen ter wereld. Laat je inspireren tot een leven in een lagere versnelling maar met een hoger geluksquotiënt, met fietsen, schaatsen, bloemen, veel family time en natuurlijk de Nederlandse keuken: wars van franje maar mét een kuiltje jus.


Uitwaaien is inmiddels een bekende titel in mijn boekenmaand. Ik heb dit boek er namelijk al meerdere keren bijgepakt om even een stukje te lezen. In september heb ik hem eindelijk uitgelezen. Hoewel de opmaak van dit boek hier en daar wat te wensen overliet (lees: ontbrekende stukken tekst), heb ik toch heel erg genoten van dit boek. De recensie lees je hier.

Hang the Moon – Alexandria Bellefleur

Brendon gelooft volledig in de liefde. Hij heeft een datingapp gebouwd en is ervan overtuigd dat de ware ergens rondloopt, ook al heeft hij haar nog niet ontmoet. Of toch wel? Als de beste vriendin van zijn zus onverwacht naar Seattle komt, maakt zijn hart een sprongetje. Hij was als jongen al verliefd op Annie. Annie daarentegen is niet op zoek naar liefde. Na verschillende slechte ervaringen gelooft ze er niet meer in. Het enige probleem is dat ze zich tot Brendon aangetrokken voelt. Heel erg zelfs.

Na het lezen van Elle & Darcy was ik zo enthousiast, dat ik graag meer van Bellefleur wilde lezen. Oké, ik moet bekennen dat ik ook een beetje ‘bang’ was voor dit boek. In Elle & Darcy zaten namelijk een aantal nogal steamy scènes en uit de Engelse flaptekst kon ik al opmaken dat dat ook gold voor dit boek. Over het algemeen is dat niet echt mijn ding, maar gelukkig bleef het maar beperkt tot een paar scènes. Verder was het gewoon een grappig en schattig liefdesverhaal, al vond ik Elle & Darcy toch net iets leuker. De recensie volgt binnenkort.

Gestart in september

Het huis in Bellevue Gardens – Rachel Hore

Aan een plein in Londen staat een lichtelijk verwaarloosd maar charmant huis. Leonie woont er al jaren, sinds ze na een gewelddadig huwelijk een toevluchtsoord nodig had. Om haar dankbaarheid voor haar eigen redding te tonen, opent ze altijd haar deuren voor jonge mensen in nood.

Zo is er Rosa, die wanhopig op zoek is naar haar broer Mikhail. Hij is na de scheiding van hun ouders bij hun Engelse vader gaan wonen, maar lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Ook Stef heeft een thuis gevonden in Bellevue Gardens, nadat ze de gouden kooi ontvluchtte waarin haar vriend haar wilde opsluiten. En dan is er nog Rick, een jonge, verlegen man die zijn kwetsbaarheid voor de wereld probeert te verbergen en een kluizenaarsleven leidt.

Onder Leonies hoede vinden de drie jonge mensen de kracht om het leven weer tegemoet te treden, maar vergeet ze in haar gedrevenheid om hen te helpen zelf niet te leven.


Dit boek vond ik kort geleden op de brievenbussen bij mij in de flat. Ik ben er nog niet zo ver in, dus kan ik er ook nog niet veel over zeggen. Het boek komt een beetje traag op gang, omdat je eerst de verschillende personages leert kennen. Dat vind ik niet erg, maar dat zorgde er wel voor dat ik nog niet echt in het verhaal zat toen ik naar YALFU 2021 ging en thuiskwam met een flinke stapel boeken. De verleiding om aan één van deze boeken te beginnen (zie hieronder) was te groot. Dus blijft Het huis in Bellevue Gardens even liggen.

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?


Toen ik thuiskwam van YALFU, toonde ik mijn nieuwe aanwinsten aan jullie via Instagram Stories. Daarbij stelde ik de vraag aan welk boek ik het eerst zou beginnen. Het boek dat het meest gekozen werd, was Moordgids voor lieve meisjes. Het leuke is dat ik dit boek niet eens zelf heb gekocht, maar het aantrof in mijn goodiebag. Ook in dit boek ben ik nog niet zo ver, maar tot nu toe leest het erg prettig en ben ik erg benieuwd naar de rest.


Hoe gaat het met jouw reading challenge? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *