Booktalk 2 - Huren VS Kopen (Leeshoekje.nl)
Booktalk

Booktalk #2: bibliotheek (huren) vs. boekwinkel (kopen)

De ene lezer is de andere niet. Ook Leeshoekje’s Wendy en Marouscha verschillen enorm van elkaar als het op boeken aankomt. Zo schrijft Wendy bijvoorbeeld in boeken, terwijl dat voor Marouscha een absolute no-go is. In Booktalk bespreken we vragen en stellingen over boeken om onze verschillen en overeenkomsten te ontdekken. Deze maand: ga je liever naar de bibliotheek of de boekwinkel?

Bibliotheek vs. boekwinkel

Marouscha: Boekwinkels kan ik gewoon niet weerstaan.

Als kind was ik niet weg te slaan uit de bibliotheek. Ik kwam er heel vaak en leende altijd het maximale aantal boeken. En hoewel ik de bibliotheek nog steeds een fantastische plek vind, heb ik toch geen abonnement meer. Dat komt omdat ik thuis nog veel te veel boeken heb die ik moet lezen. Helaas kan ik boekwinkels niet altijd even goed weerstaan. Soms móét ik gewoon even kijken. Of ik ga erheen voor een cadeautje voor een ander en kom terug met 3 boeken voor mezelf. Oeps…

Daarnaast ben ik ook echt een verzamelaar van boeken. Ik heb een zwak voor mooie en bijzondere uitgaves. Zo heb ik bijvoorbeeld een pastakookboek vol plaatjes waar ik nog nooit wat uit gekookt heb, gewoon omdat ‘ie zo mooi is. En door die verzamelwoede heb ik ook een aantal boeken die ik ooit heb geleend bij de bibliotheek, uiteindelijk toch ook gekocht omdat ze zoveel indruk op me maakten.

Wendy:

Al vanaf jongs af (10 jaar) heb ik de voorkeur aan Engelse boeken. Het aanbod van Engelse boeken (zeker toen ik jong was) in de bibliotheek is helaas minimaal. Daarom ben ik altijd voor de boekenwinkel gegaan.

Boekenwinkels hebben iets magisch en vooral tijdens mijn vakanties in Amerika en het Verenigd Koninkrijk kan ik mij zo een uur vermaken in een boekenwinkel. Het komt maar zelden voor dat ik met een missie een boek ga zoeken, maar ik ga altijd wel met iets weg.

Tegenwoordig kom ik wel vaker weer in de bibliotheek met mijn kinderen (3 en 6 jaar oud). De liefde voor boeken geef ik met hen mee via prentenboeken en die verslinden ze snel. Voor kinderen vind ik een bibliotheek ideaal en ook fijn is dat de bibliotheek gratis is in Nederland. Maar ik zelf ben liever te vinden in een boekenwinkel.

Wat vind jij? Laat het ons weten!

En jij? Ga jij liever naar de bibliotheek of de boekwinkel? Laat het ons weten in een reactie hieronder of praat mee op Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *