3PAK 2021 - Boekenweek voor Jongeren - Leeshoekje.nl
Nieuws

3PAK 2021 + Boekenweek van Jongeren

Vandaag start de Boekenweek van Jongeren met de bekend making van de winnaars van Beste Boek voor Jongeren 2021. Net zoals elk jaar is er ook dit jaar weer 3PAK 2021 uitgebracht met twee verhalen en een graphic novel.

3 Pak 2021

Vorige week hebben wij al de 3PAK 2020 mogen ontvangen. Het boekenweek geschenk is dit jaar samen gesteld uit 2 korte verhalen geschreven door Splinter Chabot en Khalid Boudou en één korte graphic novel van Aimée de Jongh.

  • Als we Vallen – Khalid Boudou
    Raf en Mimo dromen van een einde aan hun leven op straat. Dan lijkt het grote geld van illegale kooigevechten die droom waar te maken…
  • Vroeger Donker – Aiméé de Jongh
    Iris wordt achtervolgt door een filmpje dat op school rondgaat. Is haar vriendschap met Matteo sterk genoeg om te ontsnappen aan de schaduw van het verleden?
  • en de Kus kwam – Splinter Chabot
    Elias danst door het leven. De toekomst heeft een rode loper voor hem uitgelegd. Maar hoe leef je als elke dans je laatste kan zijn?

Het 3PAK verschijnt dit jaar in een oplage van 115.520 en is gratis voor jongeren af te halen bij de boekhandel, bibliotheek of op school. Het doel is om jongeren van de middelbare school op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met verhalen en boeken. Waar de 3PAK bundel perfect voor is met korte verhalen die herkenbaar en aansprekend zijn voor de doelgroep.

Winnaar Boekenweek van Jongeren 2021

Vandaag worden de winnaars van de Boekenweek van Jongeren 2021 bekend gemaakt. De prijs voor het beste boek voor jongeren 2021 is in twee categorieën: Nederlandstalig en Vertaald. De short list is:

Nominaties Nederlandstalig:

Nominatie Vertaald:

Vandaag wordt de winnaar bekend gemaakt, dus zodra wij weten wie dit zijn. Zullen wij het hier delen!

Voor meer informatie over de Boekenweek van jongeren ga naar: Boekenweekvanjongeren.nl


Klik hier om de winnaar van 2020 te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *