The Spanish Love Deception - Leeshoekje.nl
Recensie

The Spanish Love Deception – Elena Armas

Soms ontdek je gewoon boeken puur per toeval en kan je het vervolgens niet meer weg leggen. Het boek The Spanish Love Deception van Elena Armas is zo’n geval. Qua titel dacht ik ‘lekker zomers boek’, maar of dat het vervolgens ook waar kan maken….


The Spanish Love Deception

Een trouwerij. Een reis naar Spanje. Een invloedrijke man. Drie dagen om iedereen voor de gek te houden. In andere woorden een plan dat nooit gaat lukken.

Het Verhaal & De Personages

Lina is 28 en woont al een aantal jaar in New York. De rest van haar familie woont in Spanje en haar zus gaat heel snel trouwen. Het probleem? Lina is single, maar haar familie denk dat ze haar nieuwe vriend mee neemt. Een vriend die helemaal niet bestaat. Als haar aartsrivaal op het werk, Aaron, hiervan hoort bied hij aan om met haar mee te gaan. Iets wat Lina absoluut niet ziet zitten. De tijd begint echter op te raken en ze heeft geen plan B.

Lina besluit een deal te maken met Aaron, tegen beter weten in, en neemt hem mee naar Spanje voor het Huwelijk van haar zus en haar hele familie voor de gek te houden dat ze hopeloos verliefd is.

Het personage Lina is heel geloofwaardig. Je snapt waarom ze niet de waarheid aan haar familie wil vertellen. Je snapt waarom ze een hekel heeft aan Aaron. En je snapt waarom ze toch genoodzaakt is Aaron mee te nemen. De beweeg redenen van Aaron, die worden veel later pas bekend. Waardoor je vele vraagtekens in het begin van het boek hebt. Zal het plan lukken en hoe zit het met Aaron? Daarom blijf je lezen.

Pride & Prejudice 2021

Eigenlijk bij de titel en snelle samenvatting had ik al zo iets, dit moet wel een romance worden. Dat een boek al vanaf dat moment voorspelbaar lijkt is niet erg. Zolang de weg ernaar toe en hoe het geschreven is, maar interessant is. Wat absoluut bij dit boek het geval is. Wat een heerlijke RomCom, want ik zie dit helemaal verfilmd worden.

Het verhaal en de personages deden me ook erg denken aan Pride & Prejudice, maar dan ook een meer hedendaagse manier met veel Spaanse passie. Ik heb daarom ook meteen gekeken of Elena Armas nog een boek heeft, maar helaas is dit pas haar debuut!

Informatie

Titel: The Spanish Love Deception
Auteur: Elena Armas
Uitgeverij: Independently Published
Jaar: 2021
Pagina’s: 484
Categorie: Roman
Taal: Engels (nog niet in NL verschenen)
Verkrijgbaar als: Paperback | Ebook

Ook te koop via Amazon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *