Majesty American Royals 2 Majesty - Leeshoekje.nl
Recensie

Majesty: American Royals 2 – Katharine McGee

Na het lezen van het eerste deel van de tweeluik van American Royals, begon ik direct ook aan deel 2 Majesty (Majesteit, Nederlandse titel). Zouden er nog verrassingen gebeuren in de levens van de vier dames en hoe eindigt het verhaal?

Waarschuwing deze recensie bevat SPOILES van American Royals 1


Majesty: American Royals 2

Terugblik:

  • KROONPRINSES Beatrice is plots KONINGIN.
  • PRINSES Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus.
  • NINA probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden.
  • DAPHNE wil maar één ding: macht.

Het Verhaal & De Personages

Waar het eerste boek niet heel spannend eindigden deed het wel verlangen naar wat er verder zou gebeuren. Ook in dit boek worden nogmaals de vier dames van het eerste boek gevolgd.

Beatrice is plots koningin en staat niet alleen voor een nieuw rol die ze moet in nemen als eerste koningin van Amerika, maar ook voor belangrijke levens veranderende beslissingen. Haar liefdes verklaring werd de dood van haar vader. Maar nu hij dood is, wat moet ze doen? Volgt ze haar hard of toch het pad dat haar vader voor ogen had. En wat betekend het allemaal om koningin te zijn in een wereld die koningen gewend zijn.

Samantha is op wraak uit, maar dit pakt toch iets anders uit dan ze had geplant. Daarnaast wordt ze eindelijk volwassen nu zij de opvolger is van de koningin.

Nina probeert over haar liefde van Jeff te komen. Misschien een nieuwe liefde, maar of die haar van Jeff weg houdt.

Daphne heeft nog altijd één plan: princess worden, maar wordt de druk van haar moeder te veel. Blijft ze het plan houden of luistert ze naar haar eigen hard. En wat gebeurd er als het verleden haar achterna komt.

En dat was het dan

In alle eerlijkheid ben ik een beetje teleurgesteld door het tweede boek. Er gebeurde niets verrassends of spectaculairs. Ja er waren nieuwe personages, love interests en wendingen. En Ja het was net zo fijn geschreven dat je gewoon door blijft lezen. Maar dat was het. Er was geen plot twist, geen oh dat had ik niet verwacht. Het was meer een girl-next-door verhaal. Gewoon!

Zelf had ik van alle dames de verhaallijn wel iets anders willen zien. Maar helaas kan ik verder niet uitweiden hoe zonder enige spoiler.

Iets wat ik ook graag had gezien: Hoofdstukken vanuit de mannelijke personages. Er waren gewoon te weinig slinkse moves, zelfs niet van Daphne.

Maar laten we eerlijk wezen, als je deel 1 hebt gelezen, wil je deel 2 ook gewoon lezen!

Informatie

Titel: Majesty: American Royals 2
Auteur: Katharine McGee
Uitgeverij: De Fontein
Jaar: 2020
Pagina’s: 416
Categorie: YA
Verkrijgbaar als: Paperback | Ebook
Taal: Engels (org) | Nederlands

Nederlands

Engels

Ook verkrijgbaar via Amazon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *