American Royals - Leeshoekje.nl
Recensie

American Royals – Katharine McGee

Als boeken bloggers volgen wij natuurlijk ook andere boeken bloggers, -lovers en -uitgeverijen. Om zo weer geïnspireerd te worden voor onze boekenlijst, die we nog willen lezen. Een boek die al vaak voorbij zag komen, maar niet perse op mijn boekenlijst stond was American Royals van Katharine McGee en toch besloot ik het een kans te geven.


American Royals

Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

Wint liefde het van plicht en traditie?

Het Verhaal & De Personages

Wat vele over de American Royals klopt ‘The Crown meets Gossip Girl’. Stel je voor dat way-back-when Amerika niet koos om een president aan het hoofd te hebben, maar een koning. Fast-Forward naar nu en we hebben een princes die op het punt staat koningin te worden (Beatrice), een princes die zich altijd overschaduwd voelt (Samantha), de beste vriendin van Princes Samantha (Nina) en de ex van Prins Jeff (Daphne).

Het boek draait om vier vrouwen die net begonnen zijn aan college en op een cruciaal punt in elk van hun levens staat.

Beatrice haar leven heeft altijd rond om de kroon gestaan. Alles doet ze volgens het boekje en nu is haar volgende missie, een man vinden om mee te trouwen. Volgt ze de kroon of volgt ze toch haar eigen hart.

Samantha is altijd het zusje van geweest en heeft zich ook daarnaar gedragen, gezien niemand toch op haar let. Maar komt nu op een punt dat volwassen worden en het zusje van zijn een andere betekenis krijgen.

Nina is als vriendin van Princes Samantha altijd opgegroeid in het koningshuis, maar zelf helemaal geen adellijke achtergrond. Ze heeft altijd in de schaduw gestaan, maar dan gooit de liefde roet in het eten en is zij daar wel sterk genoeg voor.

De vierde dame is de slechterik, zoals elk verhaal dat heeft: Daphne. De ex van Prins Jeff die alles op alles zet om haar toekomst zeker te stellen en een princess te worden. Wat alles op alles betekend, daar kom je gedurende het boek steeds meer achter.

Meer Gossip dan Crown

Waar de insteek van Amerika als koninkrijk natuurlijk ontzettend interessant lijkt en geweldige idee voor een boek. Blijft het bij het idee, want American Royals is meer Gossip Girl dan The Crown. Het verhaal is vermakelijk en desondanks dat het vier personages heeft zijn de vier dames zo verschillend, dat het helemaal niet verwarrend is.

Ik ben een gossip girl fan, als tiener las ik de hele serie. Het is dus ook niet heel verrassend dat ik dit boek ook heerlijk vind om te lezen. Wel is het heel erg voorspelbaar, maar toch ga ik ook deel 2 een kans geven.

Informatie

Titel: American Royals (deel 1)
Auteur: Katharine McGee
Uitgeverij: De Fontein
Jaar: 2020
Pagina’s: 416
Categorie: YA
Verkrijgbaar als: Paperback | Ebook
Taal: Engels (org) | Nederlands

Nederlands

Engels


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *