Tokyo Ever After Recensie - Leeshoekje.nl
Recensie

Tokyo Ever After – Emiko Jean

De Aziatische YA boeken maken de laatste paar jaar hun opmars. Vooral na ‘Crazy Rich Asians’. Ik vind het heerlijk, want ik ben dol op Azië en de cultuur. Vooral in deze corona tijd waan ik me dan graag via boeken terug in o.a. Japan, Korea of China. In Tokyo Ever After van Emiko Jean wordt je terug genomen naar Japan. Misschien wel mijn favoriete Aziatische land.

Tokyo Ever After

Izzy heeft nooit het gevoel gehad dat ze ergens bij hoorde. Ze groeide op als Japans-Amerikaanse in Californië bij haar single moeder en wist niets over haar vader. Totdat ze een groot geheim ontdekt: haar vader is de kroonprins van Japan!

Verhaal en de Personages

Izzy is achttien en in het laatste jaar van haar middelbare school. Ze is in Amerika opgegroeid met alleen haar moeder, maar ontdekt al vrij vroeg in het boek dat haar moeder de identiteit van haar vader altijd geheim heeft gehouden. Met de hulp van haar vriendinnen komt ze tot de ontdekking dat haar vader de kroonprins van Japan is. Als ze, met hulp van haar moeder, in contact met hem wil komen wordt ze uitgenodigd om naar Japan te komen.

In Japan hoop Izzy te ontdekken wie ze is en wie haar vader is, maar al snel wordt ze opgenomen in het protocol van een prinses worden en zijn. Alleen al het continue op de hielen te worden gezeten voor je persoonlijke bodygard die je irriteerd of zit er meer achter?

Izzy is alles wat een tiener meisje is, die haar identiteit probeert te ontdekken en dat dan ook nog eens op een bizarre wijzen met 1001 regels. Heel geloofwaardig. En dat bedoel ik niet sarcastisch. Je leeft dan ook mee met haar verhaal en haar belevenissen.

Princess Diaries van Azië

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen, maar het deed me wel echt een beetje denken aan Crazy Rich Asians meet Princess Diaries. Al snel had ik het gevoel dat er romantiek in voor zou komen en natuurlijk zou het allemaal draaien om ‘het passen in de rol van een princes’. Ik zie dan ook zo dat dit boek verfilmd zou worden door Disney en ja dan ga ik hem zeker kijken.

Absolute aanrader als je houdt van Romantische YA boeken in de stijl van de Japanse cultuur.

Informatie

Titel: Tokyo Ever After
(NL titel: Tokyo voor Altijd)
Auteur: Emiko Jean
Uitgeverij: Van Goor
Jaar: 2021
Pagina’s: 288
Categorie: YA | Romance
Taal: Engels (orgineel) | Nederlands
Verkrijgbaar als: E-Book | Paperback

NL

ENG


Bekijk ook eens:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *