Spoiler alert - Olivia Dade
Recensie

Spoiler alert – Olivia Dade

Van uitgeverij Zomer & Keuning mochten wij het boek Spoiler Alert van Olivia Dade recenseren. Ik was heel erg benieuwd naar dit boek, omdat het op basis van de omschrijving op me overkwam als een anders dan anders rom-com. In het verhaal spelen cosplay en fanfiction namelijk een grote rol. Juist deze geeky elementen maakten mij erg nieuwsgierig. Het bleek echter een heel ander soort boek te zijn dan ik had verwacht.

Spoiler alert

Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar van uitgeverij Zomer & Keuning

Over het boek

April is groot fan van de tv-serie Gods of the Gates. Zo’n groot fan zelfs dat ze er fanfiction over schrijft en cosplaykostuums ontwerpt die gebaseerd zijn op haar favoriete personage Lavinia. Deze hobby heeft ze altijd voor iedereen verborgen gehouden, maar dat is ze nu helemaal zat. Daarom plaatst ze een foto van zichzelf in Lavinia-cosplay op twitter. Marcus, acteur in de serie en stiekem ook fanfiction-schrijver, ziet deze foto ook. Wat hij ook ziet, zijn de negatieve opmerkingen over April’s omvang. Als reactie daarop besluit hij haar op date te vragen. Hoewel de date rampzalig verloopt, blijken de twee elkaar al beter te kennen dan verwacht.

Waarschuwing vooraf

Voordat je aan dit boek begint, wil ik je graag een waarschuwing meegeven. Als je, net als ik, niet van erotische romans houdt, kun je dit boek beter links laten liggen. Wanneer je de flaptekst leest, verwacht je waarschijnlijk vermakelijke chicklit, maar het is echt een en al erotiek. Dan heb ik het niet over één of twee scènes, maar over het grootste gedeelte van het boek. Dit was mij totaal niet duidelijk op basis van de omschrijving in de zomerbrochure van Zomer & Keuning. Als dat wel zo was geweest, dan zou ik geen recensie-exemplaar hebben aangevraagd.

Eerlijke beoordeling

Zoals ik hierboven heb uitgelegd, was het genre van dit boek simpelweg niks voor mij. Maar aan de reacties van andere lezers te zien, zijn er veel anderen die dit juist wel kunnen waarderen. Om een eerlijke beoordeling te kunnen geven, zal ik daarom verder niet ingaan op het erotische aspect, maar alleen vertellen wat ik aan de rest van het verhaal wel en niet kon waarderen.

Geeky, humoristisch en makkelijk

Allereerst wat me wel aansprak aan dit boek: dat waren vooral de geeky elementen zoals cosplay en fanfiction (ook al weet ik daar zelf heel weinig van af) en de aandacht voor andere lichaamstypen dan het standaardplaatje. Daarnaast zit er veel humor in het boek en leest het heel makkelijk, waardoor je er zo doorheen vliegt.

Chaotisch en weinig inhoud

Wat me minder aansprak, was hoe het verhaal begon tijdens de opnames van Gods of the Gates. Personages werden de ene keer met hun echte naam aangesproken en dan weer met de naam van hun karakter. Dit kwam erg chaotisch en verwarrend over: wie is nu wie? Het verhaal wordt ook regelmatig onderbroken door stukjes fanfiction, filmscripts en chatgesprekken, maar dat voegde voor mij niet veel toe. Verder had het verhaal ook niet veel inhoud en waren de karakters niet echt uitgewerkt. Wat me daarbij vooral opviel, was dat de personages overkwamen als pubers, maar volgens het boek al eind dertig/begin veertig waren. Dat maakte het niet erg geloofwaardig.

Eindoordeel

Al met al was het boek vooral niet wat ik ervan verwachtte en daardoor niet mijn ding. Is het een goed of een slecht boek? Dat kan ik niet echt beoordelen, omdat het genre niets voor mij is. Maar als ik vooraf had geweten hoeveel erotische scènes dit boek bevatte, dan was ik er zeker niet aan begonnen.

Informatie

Titel: Spoiler Alert
Auteur: Olivia Dade
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Jaar: 2021
Pagina’s: 384
Verkrijgbaar als: Paperback | e-book
Genre: Feelgood/Romance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *