Marouscha's boekenmaand - juli
Boekenliefde

Marouscha’s boekenmaand: juli

Juli was voor mij een goede boekenmaand. Niet zo verwonderlijk, want vanaf eind juni was ik twee weken op vakantie. En wat is nou een betere plek om boeken uit te lezen dan op een bedje aan het zwembad in de Canarische zon? Hoewel ik stiekem had verwacht dat ik nog wel meer zou lezen, ben ik toch dik tevreden met het aantal boeken dat ik deze maand heb (uit)gelezen.

Uitgelezen in juni

Tot snel! – Beth O’Leary

Wanneer workaholic Leena volledig instort op haar werk, verplicht haar baas haar om twee maanden betaald verlof op te nemen. Hoewel Leena’s collega’s stikjaloers zijn op deze ‘gratis vakantie’, heeft Leena vooral het gevoel dat ze gefaald heeft. Om haar zinnen te verzetten besluit Leena om een tijdje bij haar oma Eileen te gaan logeren. Eileen heeft ondertussen haar eigen problemen. Na haar scheiding is ze wel toe aan een nieuwe liefde, maar in het dorp waar ze woont zijn de leuke mannen wel erg dun gezaaid. Een tijdelijke ruil van huis én leven lijkt de oplossing voor zowel Eileen als Leena. Terwijl Eileen op zoek gaat naar de liefde in Londen kan Leena tot rust komen op het platteland.


Wat een heerlijk feelgoodboek is dit! Ik heb erg genoten van het verhaal en de eigenzinnige personages. En dan vooral oma Eileen. Ik weet dan ook zeker dat ik in de toekomst nog meer van Beth O’Leary wil lezen. Lees de recensie hier.

Op goed geluk – Jenny Colgan

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.


Over dit boek heb ik gemengde gevoelens. Het begin was precies wat ik er van had verwacht: een ode aan boeken. Helaas was de verhaallijn over de boekenbus snel ‘op’ en wisten de andere verhaallijnen me niet zo te raken. Je leest de recensie hier.

All-inclusive – Suzanne Vermeer

Jeroen en Chantal van der Schaaf hebben met hun tweeling een all-inclusive vakantie naar Turkije geboekt. De eerste dagen daar zijn fantastisch. Maar dan slaat het noodlot toe. Jeroen, die beloofd heeft op de kinderen te letten, valt in slaap en in die tijd verdrinken de tienjarige Max en Dennis in het zwembad. Hun wereld stort in. Maar dan krijgt Chantal uit betrouwbare bron te horen dat de dood van Max en Dennis vermoedelijk geen incident was…


Helaas was dit boek voor mij de misser van de maand. Waar ik een thriller verwachtte, kreeg ik een slordig geschreven boek over rouwverwerking en een vergezochte aanklacht tegen het all inclusive systeem. Ik heb het boek uitgelezen, maar weet achteraf eigenlijk niet zo goed waarom.

Spoiler alert – Olivia Dade

‘Spoiler Alert’ gaat over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht.


Soms is een boek gewoon heel anders dan wat je ervan verwacht. Op basis van de flaptekst verwachtte ik een feelgoodboek (de uitgeverij noemt het zelf een rom-com). Maar al snel kwam ik erachter dat dit eerder een erotische roman is. Dat is niet bepaald een genre waar ik van houd en ik vind het dan ook lastig om hier een eerlijke mening over te geven, maar komende woensdag waag ik toch een poging in een recensie.

Nog niet uitgelezen

Circe – Madeline Miller

In het huis van Helios, god van de zon en de machtigste onder de Titanen, wordt een dochter geboren. Circe is een vreemd kind, en zonder de goddelijke uitstraling van haar vader wordt ze uitgestoten door haar familie. Geïsoleerd wendt ze zich tot de gewone stervelingen voor gezelschap, waarbij ze een kracht ontdekt die verboden is voor de goden: hekserij. Wanneer de liefde haar ertoe brengt een vervloeking uit te spreken, stuurt Zeus Circe naar een verlaten eiland, waar ze haar vaardigheden verder ontwikkelt. De wereld is echter een gevaarlijke plaats voor een vrouw alleen, en met haar onafhankelijkheid roept Circe de toorn van zowel mannen als goden over zich af. Om te beschermen wat haar het meest dierbaar is, moet Circe al haar krachten aanwenden.


Ik ben nog niet zo ver in dit boek, maar tot nu toe ben ik erg enthousiast. Ik houd sowieso van mythologische verhalen, maar de schrijfstijl van Miller spreekt me ook erg aan. Het boek leest makkelijk en ik denk dan ook dat ik het snel uit zal hebben. Tot nu toe doet het me een beetje denken aan Maleficent: een verhaal waarin je erachter komt waarom een kwaadaardig personage zo is geworden als ze nu is.


Hoe gaat het met jouw reading challenge? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *