De Laatse Halte - Leeshoekjenl
Recensie

De Laatste Halte – Casey McQuiston

Ik geef het toe bij boeken ga ik al heel snel af op de cover en de titel. Als de eerste paar regels van de samenvatting me aanspreken, lees ik niet eens verder. Niet altijd verstandig. Wat ook een beetje het geval was bij De Laatste Halte van Casey McQuiston die wij als recensie exemplaar ontvingen.

De Laatse Halte

August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.

Het Verhaal en de Personages

We volgen August die vlucht van haar moeder en verleden en op zoek is naar een plek waar zij zich thuis voelt. Haar nieuwe locatie is New York en als ze eenmaal een verblijf vind bij wat vreemde huisgenoten besluit ze haar full focus te leggen op haar studie. Al hebben haar huisgenoten al snel andere ideeën over hun rol in het leven van August. Ze helpen haar zelfs met een nieuwe bijbaan.

Op de eerste dag dat August naar school gaat alles mis, of zo lijkt het al snel ontmoet ze de charmante Jane. Ook al is August niet op zoek naar een vriendin, ze kan Jane maar niet uit haar hoofd zetten. Wat niet helpt dat elke dag als August in de metro zit, Jane daar ook is. Maar dan ontdekt August een foto uit de jaren 70, met iemand die wel heel erg op Jane lijkt. Of is het misschien gewoon Jane? Jane zit namelijk vast in de trein en August wil haar helpen ontdekken hoe dat kan.

Wat volgt is een ontdekkingsreis van wie Jane is en was en waarom zij vast zit. Terwijl August ook steeds meer haar plek en zichzelf ontdekt.

Een romance, waarvan de ontmoeting nooit had mogen plaats vinden.

Te ver gezocht voor mij

Laat mij aller eerst zeggen, ik kan mij heel goed inbeelden dat heel veel mensen/YA lezers, die boek aanspreekt en leuk vinden. Voor mij is het iets te vergezocht en te veel van stof. Wat kan ik zeggen, ik hou van kort en bondig en ben niet zo van de reality vs scifi in een boek. Daarnaast hou ik heel erg van boeken in de ‘ik-vorm’ en ik denk dat boek daar wel beter aan had gedaan. Is het een slecht boek? Absoluut niet! Het is gewoon niet ‘my cup of tea’, maar zeker wel vermakelijk!

Informatie

Titel: De Laatste Halte
Auteur: Casey McQuiston
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Jaar: 2021
Pagina’s: 400
Categorie: YA | Roman | LGBT
Beschikbaar als: Paperback | EBook


DISCLAIMER: Dit boek hebben wij als recensie exemplaar van de uitgever ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *