Tot snel! - Beth O'Leary
Recensie

Tot snel! – Beth O’Leary

Feelgoodboeken kun je grofweg in twee categorieën onderverdelen. Allereerst heb je de typische chicklits: niet al te diepgaande liefdesverhalen, waarvan je al direct weet hoe ze zullen aflopen. Aan de andere kant heb je de hartverwarmende feelgoodverhalen, waarbij het einde misschien ook wat voorspelbaar is, maar het vooral de weg daarnaartoe is die je bijblijft. Hoewel ik echt niet vies ben van een chicklit op z’n tijd, ben ik vooral groot liefhebber van de tweede categorie feelgoodboeken. De flaptekst van Tot snel! gaf mij het idee dat dit boek precies in die categorie viel. Ik kon dan ook niet wachten om eraan te beginnen.

Tot snel!

Over het boek

Wanneer workaholic Leena volledig instort op haar werk, verplicht haar baas haar om twee maanden betaald verlof op te nemen. Hoewel Leena’s collega’s stikjaloers zijn op deze ‘gratis vakantie’, heeft Leena vooral het gevoel dat ze gefaald heeft. Om haar zinnen te verzetten besluit Leena om een tijdje bij haar oma Eileen te gaan logeren. Eileen heeft ondertussen haar eigen problemen. Na haar scheiding is ze wel toe aan een nieuwe liefde, maar in het dorp waar ze woont zijn de leuke mannen wel erg dun gezaaid. Een tijdelijke ruil van huis én leven lijkt de oplossing voor zowel Eileen als Leena. Terwijl Eileen op zoek gaat naar de liefde in Londen kan Leena tot rust komen op het platteland.

Hartverwarmend boek vol karakter

Mijn verwachtingen bleken absoluut uit te komen. Tot snel! is een hartverwarmend boek waar ik echt blij van werd. Dat is vooral te danken aan de ontzettend leuke personages in het boek, die allemaal hun eigen karakters én gebreken hebben. Vooral oma Eileen stal echt de show in dit verhaal. Ze mag dan wel oud zijn, maar ze is absoluut niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten! Daarnaast is ze recht voor zijn raap, enigszins bemoeiziek en een tikje ondeugend. Ik heb dan ook enorm gelachen om de verhaallijn van Eileen.

Diepere laag

De verhaallijn van Leena heeft een diepere laag. Haar instorting op het werk blijkt absoluut niet uit de lucht te komen vallen. Op de reden hiervoor zal ik hier verder niet ingaan, maar dit zorgde ervoor dat Leena’s verhaallijn soms wat serieuzer was en dat Leena zich soms behoorlijk dramatisch kon gedragen. Ik stoorde mij hier niet aan, maar vond de hoofdstukken over Eileen wel iets leuker om te lezen. Maar zoals je kunt verwachten in een verhaal waarin mensen van leven ruilen, komen de twee verhaallijnen uiteindelijk mooi samen. De ene verhaallijn kan dan ook niet zonder de andere.

Eindoordeel

Dit boek toverde een grote glimlach, en soms zelfs een grijns van oor tot oor, op mijn gezicht. Ja, het einde was een beetje voorspelbaar, maar het middenstuk was zo leuk, dat ik me daar niet druk om kan maken. Houd je van boeken als De stroopwafelshop of Een bijzonder jaar? Dan kan ik je Tot snel! zeker aanbevelen.

Informatie

Titel: Tot snel!
Auteur: Beth O’Leary
Uitgeverij: De Fontein
Jaar: 2020
Pagina’s: 352
Verkrijgbaar als: Paperback | e-book|luisterboek
Genre: Feelgood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *