K POP Crush - Leeshoekje.nl
Recensie

K POP Crush

Na het lezen van Shine van Jessica Jung, voormalig lid uit de K-POP meidengroep Girls ‘Generation. Raakte ik geïnteresseerd in de K-POP wereld en kon daarom ook niet wachten K POP Crush van Stephan Lee, te lezen. Geschreven door een man, over een Girl K POP trainee. Hoe zou dat op de pagina’s over komen?


K POP Crush

Al haar hele leven doet de Koreaans-Amerikaanse Candace Park alles om haar ouders tevreden te stellen. Ze haalt hoge cijfers en speelt altviool in het schoolorkest. Maar wat bijna niemand weet is dat ze het liefste zingt en gek is op K-pop.

Wanneer Candace stiekem naar een K-popauditie voor een nieuwe meidenband gaat en wordt uitgekozen voor een training in Korea, lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar niets is minder waar: de lessen zijn loodzwaar en de concurrentie
is moordend. En bovendien is regel nummer 1: NIET DATEN! Juist dat blijkt onmogelijk wanneer Candace megaster One.J en de superleuke YoungBae ontmoet.

Kan Candace die felbegeerde plek in de K-popband veroveren en tegelijk zichzelf blijven?

Het Verhaal & De Personages

Candace is geboren en getogen in Amerika, maar haar ouders komen uit Korea. Haar ouders werken ontzettend hard in hun winkel, zodat hun kinderen naar een goede universiteit of college kunnen na de middelbare school. Candace weet dit en volgt de regels en het pad dat haar ouders voor haar in petto hebben. Maar of dit haar gelukkig maakt? Door haar vrienden raakt ze geïnteresseerd in de K Pop wereld en ze sleuren Candace, die goed kan zingen, mee naar een casting. Tegen alle verwachting wordt ze geselecteerd en dan moet ze nog haar ouders overtuigen.

Aan de titel en samenvatting is al te raden dat Candace ouders het toe laten, maar is Candace die niets van de Koreaanse cultuur echt afweet wel klaar om Trainee te zijn en zich aan de regels te houden.

Het boek omschrijft Candace als een Amerikaans meisje met Koreaanse routes. Ze weet wel wat van de Cultuur, maar veel te weinig om deze continue te kunnen volgen. Daarnaast heeft ook de Amerikaanse Cultuur zijn vruchten op Candace geworpen en volgt ze daarin haar eigen weg. Het verhaal van Candace laat zien hoe crue de wereld van een trainee wel niet is. Niemand lijkt er te zijn om vrienden te maken, slaap bestaat niet en eten lijkt ook wel niet. Daarnaast worden de meisjes getraint dat het moeilijk is jezelf nog wel te herkennen in alles wat je doet.

Niet te spreken nog over de verboden liefde ‘KPOP Crush’ waar Candace ook nog eens mee te maken krijgt. De nummer één regel is ‘niet daten’. In K POP Crush leef je met Candace mee in het K POP avontuur waarin zij stapt. Zie je wat dit inhoudt en wat er voor nodig is. Of ze het haalt of voor liefde gaat? Dat vertel ik niet.

K POP World

Zoals ik aangaf vind ik de K POP wereld heel interessant. Ik vraag me dan ook bij alles af of het inderdaad zo gaat of misschien nog wel erger. Het verhaal komt enig sinds veel overeen met Shine, behalve de persoonlijkheid van Candace en de achtergrond liggen iets anders.

Het einde bracht wel veel vraagtekens naar een mogelijk vervolg, want ik weet niet zo zeer of ik het einde wel zo realistisch vond.

Informatie

Titel: K POP Crush
Auteur: Stephan Lee
Uitgeverij: De Fontein
Jaar: 2021
Pagina’s: 424
Categorie: YA


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *