Marouscha's boekenmaand: juni
Boekenliefde

Marouscha’s boekenmaand: juni

Het is alweer bijna juli en als ik terugblik op mijn afgelopen boekenmaand, valt mij iets grappigs op. Vanaf begin juni begint voor mij eigenlijk altijd het ‘zomerlezen’. Dan lees ik ineens (bijna) alleen maar feelgoodboeken, novelles en andere luchtige boeken. Dat is niet iets wat ik bewust doe, maar kennelijk maakt het begin van de zomer dat gewoon in mij los. Deze boeken geven mij een ultiem vakantiegevoel, zelfs wanneer ik overdag gewoon moet werken. Benieuwd welke ‘zomerboeken’ ik deze maand las? Lees dan vooral verder.

Uitgelezen in juni

The Falling in Love Montage – Ciara Smyth

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.
Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.


Wat een goed begin van de maand! Een fijn feelgoodverhaal met een lach en een traan en ijzersterke personages. En omdat het boek vol staat met verwijzingen naar bekende romcoms, is het ook nog eens een feest van herkenning. Lees de recensie hier.

Love, Creekwood – Becky Albertalli

Simon, Bram, Leah en Abby zijn afgestudeerd op Creekwoord en inmiddels begonnen aan hun studentenleven. Waar Abby en Leah naar dezelfde universiteit zijn gegaan en zelfs een kamer delen, moeten Simon en Bram wennen aan het hebben van een lange afstandsrelatie, wat vooral Simon erg zwaar valt. Lukt het hen om hier hun draai in te vinden?


Na het lezen van Simon vs. the Homo Sapiens Agenda en Leah on the Offbeat kon het volgende deel in de serie natuurlijk niet ontbreken. En het was zeker leuk om weer even terug te zijn in de wereld van Creekwood, al vond ik deze novelle hier en daar wel een beetje somber. Lees de recensie hier.

De kleine theetuin in de duinen – Anne West

Reis mee naar Texel in ‘De kleine theetuin in de duinen’ van Anne West. Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen. 


Dit boek ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Zomer & Keuning. En het kwam precies op het juiste moment, want ik was net op zoek naar een nieuw, zomers feelgoodboek. Helaas bleek dit boek uiteindelijk toch niet echt aan mij besteed te zijn. De recensie van dit boek volgt volgende week.

Nog niet uitgelezen

Uitwaaien – Daphne Deckers

Uitwaaien is een rijk geïllustreerd feelgoodboek waarin Daphne Deckers ons meeneemt op een inspirerende reis door Nederland. Op aanstekelijke wijze verhaalt Deckers over allerlei zaken die typisch Nederlands zijn: van een verjaardagskalender op het toilet tot bitterballen bij de borrel. In een boek dat is doorspekt met persoonlijke verhalen vertelt Deckers hoe je rust kunt vinden in deze onrustige tijd en waarom Nederland kan bogen op de meest gelukkige kinderen ter wereld. Laat je inspireren tot een leven in een lagere versnelling maar met een hoger geluksquotiënt, met fietsen, schaatsen, bloemen, veel family time en natuurlijk de Nederlandse keuken: wars van franje maar mét een kuiltje jus.


Dit boek pakte ik er eigenlijk even bij om even tussendoor iets anders te lezen, maar voor ik het wist zat ik al op pagina 100. Ik vind het echt een ontzettend fijn boek om te lezen én om doorheen te bladeren. Echt een zomerboek is het misschien niet, maar het sluit wel perfect aan op het vakantiegevoel van niksen en onthaasten. En vier je dit jaar vakantie in eigen land? Dan vind je in dit boek volop tips.

Tot snel! – Beth O’Leary

Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.

Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…


Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…


Op de valreep van juni ben ik nog begonnen aan dit boek. Ik kan er dan ook nog niet heel veel zinnigs over zeggen. Mijn eerste indruk is dat het in elk geval lekker makkelijk leest. De schrijfstijl is misschien hier en daar wat over-the-top en hysterisch, maar bij dit genre vind ik dat niet zo’n probleem.


Hoe gaat het met jouw reading challenge? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *