Influence Boekrecensie - LEeshoekje.nl
Recensie

Influence – Sara Shepard en Lilia Buckingham

Het hele concept “Influencer” heb ik altijd interessant gevonden. Niet gek dat ik zelf als content en social media expert werk. Toen ik het boek “Influence” van Sara Shepard en Lilia Buckingham voorbij zag komen, wist ik ook meteen: die wil ik lezen!


Influence

Na dat een video van Deliah viral is gegaan, weet iedereen wie ze is. Nu is ze verhuist naar LA met haar ouders en staat alles op het punt om te veranderen. Ze heeft alleen nog geen idee hoeveel. Gelukkig ontmoet ze al snel Jasmine en Fiona die haar op weg helpen.

Het Verhaal & De Personages

Influence is het verhaal van 3 influencers in LA. Delilah, Jasmine en Fiona. Delilah is nieuw in de main character en nieuw in de wereld van de Influencers in LA. Ze zit nog op de middelbare school en net met haar ouders naar LA verhuist. Jasmine aan de andere kant is juist opgegroeid in de spotlight. Zo zat ze in een geliefde serie waar ze bekend was als Lulu C een kleurrijk meisje gehuld in regenboog kleding. Een rol die ze nog altijd moet aan houden voor haar social media merk. Tot slot Fiona een meisje dat al een tijdje mee draait in de Influencers circle maar op het randje van instorten staat.

Het verhaal verteld de rol die de dames in nemen op social media VS hoe het bij hun eigen persoonlijkheid past. Waar Delilah nog veel moet ontdekken en probeert alleen maar te groeien terwijl ze zichzelf is. Lijken Jasmine en Fiona meer een rol te spelen, waar ze zelf niet gelukkig van worden en dat allemaal op “in the picture” en relevant te blijven. Een andere personage die een zeer belangrijke rol speelt is Scarlet. Een queen-bee van de Influencers. Een grote naam, die geliefd is, maar gehaald door haar mede influencers. Vooral Delilah, Jasmine en Fiona zijn op hun hoede voor de echte Scarlet.

Alle dames proberen hun plek in de Influencers werd te ontdekken en behouden, zelfs met slinkse concurrentie. Maar dan wordt iedereen wakker geschud en lijkt alles op het spel te staan.

Verder zeg ik niks…

Like, Love, Share

Ik ben dol op verhalen als deze. Het deed me heel erg denken aan de boeken van Lauren Conrad ‘LA Candy’-serie en ‘The Fame Game’-serie. Alleen heeft dit boek een twist en het enige wat ik daar over hint is dat het van de schrijfsters van ‘Pretty Little Liars’.

Alom een aanrader voor YA-readers.

Informatie

Titel: Influence
Auteur: Sara Shepard en Lilia Buckingham
Uitgeverij: ATOM
Jaar: 2021
Categorie: YA
Taal: Engels (nog niet verschenen in het Nederlands
Verkrijgbaar als: EBook | Paperback | Hardcover | Luisterboek


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *