Love, Creekwood
Recensie

Love, Creekwood – Becky Albertalli

Na het lezen van Simon vs. the Homo Sapiens Agenda en Leah on the Offbeat kon het volgende deel in de serie: Love, Creekwood natuurlijk niet ontbreken. Omdat dit deel een novelle is, die volledig uit e-mails bestaat, leek dit me een fijn boek om even tussendoor te lezen. Maar vond ik het inhoudelijk ook net zo leuk als de voorgaande boeken? Dat vertel ik je hieronder.

Love, Creekwood

Over het boek

Simon, Bram, Leah en Abby zijn afgestudeerd op Creekwoord en inmiddels begonnen aan hun studentenleven. Waar Abby en Leah naar dezelfde universiteit zijn gegaan en zelfs een kamer delen, moeten Simon en Bram wennen aan het hebben van een lange afstandsrelatie, wat vooral Simon erg zwaar valt. Lukt het hen om hier hun draai in te vinden?

Verzameling van mailtjes

Waar de vorige twee boeken bestonden uit een combinatie van een doorlopend verhaal en e-mails, heeft Albertalli hier gekozen voor een novelle die alleen uit e-mails bestaat. En hoewel ik die mailtjes in Simon vs. the Homo Sapiens Agenda het leukst vond aan het boek, miste ik hier toch wel de rest van het verhaal. De mailtjes zijn namelijk momentopnames en je mist daarbij informatie over wat er in de tussentijd gebeurt.

Beetje somber

Wat me daarnaast opviel was dat dit boek in vergelijking met de eerdere twee delen een beetje somber is. Je leest vooral over hoe erg Simon (die normaal de eeuwige optimist is) Bram mist en hoe Abby en Leah zich zorgen over hem maken. Natuurlijk zit er ook genoeg humor in het boek, maar ik mistte een beetje de sfeer van de eerdere delen.

Eindoordeel

Het was absoluut leuk om weer wat over Simon, Bram, Leah en Abby te lezen, maar ik zag deze verzameling van mailtjes meer als een soort bonusmateriaal dan een losstaand boek. Daarnaast had het sombere wat mij betreft net iets te veel de overhand in dit boek. Ik zal het daarom niet snel nog een keer lezen, terwijl ik dat met de voorgaande delen waarschijnlijk wel zal doen.

Informatie

Titel: Love, Creekwood
Serie: Simonverse
Auteur: Becky Albertalli
Uitgeverij: Penguin
Jaar: 2020
Pagina’s: 111
Catergorie: YA | Novelle
Verkrijgbaar als: Hardcover |Paperback | E-Book | Luisterboek
Taal: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *