The Falling in Love Montage
Recensie

The Falling in Love Montage – Ciara Smyth

Afgelopen maand vroeg mijn collega Lisa of ik The Falling in Love Montage al op mijn radar had. Dit boek stond inderdaad al langere tijd op mijn radar, maar door Lisa’s enthousiasme kon ik mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Een paar dagen later had ik het boek in huis en kon ik haast niet wachten tot mijn klassiekers-maand afgelopen was en ik eraan kon beginnen.

The Falling in Love Montage

Over het boek

Saoirse gelooft niet in de ware. Sterker nog, sinds het uit is gegaan met haar vriendin Hannah blijft ze zo ver mogelijk uit de buurt van alles wat ook maar enigszins op een vaste relatie lijkt. Dat gaat prima tot ze Ruby ontmoet. Ruby is het knapste meisje dat Saoirse ooit heeft gezien, een echte optimist én groot fan van romcoms. Ruby daagt de cynische Saoirse uit tot een zomerromance zoals in de films: alleen het plezier en niet de verplichtingen. Het klinkt als het perfecte plan en de twee brengen de zomer door met een serie op romcoms geïnspireerde dates. Maar naarmate de zomer vordert wordt het steeds moeilijker voor Saoirse om haar gevoelens op veilige afstand te houden.

Hét boek voor romcom-fans

Als je van romcoms houd, mag je dit boek eigenlijk niet missen. Niet alleen staat het bol van de verwijzingen naar allerlei romcoms (bonuspunten voor de Imagine Me & You-verwijzingen), maar het is zelf ook een fantastische romcom. Het verhaal is schattig, speels geschreven en zit vol humor, maar heeft ook zeker een serieuze kant, waardoor het absoluut geen slap liefdesverhaaltje is.

Niet alleen maar grappig

Zoals ik hierboven al schreef is het boek niet een en al humor, maar heeft het ook een serieuze noot. Saoirses moeder lijdt namelijk aan vroege dementie. Hierdoor komen er een aantal behoorlijk schrijnende scènes in het boek voor. Toch wordt het nergens te zwaar, waardoor de luchtige sfeer van het boek niet verloren gaat.

Overtuigende personages

Wat mij echt opviel aan dit boek, was hoe overtuigend ik de personages vond. Zeker bij feelgoodboeken gebeurt het nog wel eens dat de personages redelijk oppervlakkig blijven, maar hier vond ik de karakters juist goed uitgewerkt. Zo komt Saoirse bijvoorbeeld aan de ene kant over als een vervelende puber, maar begrijp je aan de andere kant heel goed waar haar gedrag en gevoelens vandaan komen. Hierdoor kon ik me heel goed in haar (en in Ruby) inleven.

Eindoordeel

Ik ben eigenlijk alleen maar positief over dit boek. Het is een ontzettend fijne romcom, maar niet te zoetsappig. Daarnaast vind ik het fijn dat dit eindelijk eens een liefdesverhaal over twee vrouwen was waarbij het niet ging om het ontdekken van lesbische gevoelens. Daarnaast maakten alle verwijzingen het boek een feest van herkenning. Ik zou het dan ook aan iedere feelfood/romcom-liefhebber aanraden!

Informatie

Titel: The Falling in Love Montage
Auteur: Ciara Smyth
Uitgeverij: Andersen Press
Jaar: 2020
Pagina’s: 283
Categorie: Feelgood | Romantiek
Verkrijgbaar als: Hardcover | Paperback | E-book | Luisterboek
Taal: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *