Recensie Begin Again - Leeshoekje.nl
Recensie

Begin Again – Mona Kasten

Na De Royals serie te hebben gelezen kwam de vraag: Wat zal ik nu eens lezen? Ik besloot de vier boeken die ik in gedachte had, op Instagram Stories te posten en onze volgers te laten beslissen. Waar op stip ‘Begin Again’ van Mona Kasten uitkwam. Weer een boekenserie! Want als ik boek 1 leuk zou vinden, moest ik de rest natuurlijk ook lezen. Of toch niet? 


Begin Again

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Haar toelating tot Woodshill University is voor Allie Harper de perfecte manier om opnieuw te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.

Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden.

Het Verhaal & De Personages

Begin Again verteld het verhaal van Allie en Kaden. Allie wil ontsnappen aan haar oude ‘gecontroleerde’ leven. Ze komt uit een rijke familie, die haar leven van A tot Z al heeft uitgestippeld. Allie besluit naar College te gaan op haar manier en zo weg te gaan van haar ouders controle. Als Allie opzoek is naar een kamer komt ze bij Kaden terecht. Een badboy, die geen zin heeft in Girl drama! Toch besluit hij Allie de kamer aan te bieden met wat regels. Waar eerst heel veel geforceerde afstand is, blijkt natuurlijk al snel de chemie tussen Allie en Kaden op te bloeien. Elk met hun eigen problemen en verleden.

Klikt bekend niet? Het verhaal deed mij dan ook heel erg denken aan de After-series. Meisje gaat naar college, heeft geen makkelijke thuis situatie en ontmoet jongen die haar leven op zijn kop zet. Niet persé heel origineel. Toch weer Kasten je wel met dit verhaal te boeien. Waar ontsnappen de twee dan aan en waarom blijft Kasten, Allie steeds weer afstoten?

Here We Go Again

Uiteraard zijn er 1001 boeken(-series) met verhalen als deze en die van de After-series. Is dat erg? Niet als je van dit genre houdt. Ik kon dit boek namelijk maar moeilijk weg leggen. Een heerlijke feelgood roman met de nodige wendingen.

Wat ik wel een verademing stiekem vond was dat dit boek wel onderdeel is van een serie, maar je kunt het prima laten bij dit boek.

Ga ik de andere delen nog lezen? Geen idee. Hoe heerlijk dit boek ook vond om te lezen. Het verhaal is af en ik heb daardoor niet nu direct de drang een van de andere boeken te lezen.

Informatie

Titel: Begin Again (#1 Again Serie)
Serie: Again-Serie
Auteur: Mona Kasten
Uitgeverij: Boekerij
Jaar: 2020
Pagina’s: 416
Catergorie: YA | Romans
Verkrijgbaar als: Paperback | E-Book


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *