De IJzige Verloofde recensie Leeshoekje.nl
Recensie

IJzige Verloofde – Christelle Dabos

Het boek de IJzige verloofde van Christelle Dabos had ik op Instagram al meerdere malen voorbij zien komen. Toch sprak de cover en samenvatting me niet direct aan. Aan het einde van mijn KOBO-Challenge [link] zag ik dat ook dit boek beschikbaar is voor KOBO Plus en besloot ik eens een stukje te lezen. Wat al snel een maand KOBO plus erbij was om dit boek uit te lezen.


IJzige Verloofde

Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima. Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima.

Het Verhaal & De Personages

We volgen het leven van Ophelia, die in een wereld woont, die ik nog niet eerder in boeken ben tegen gekomen. De wereld is opgedeeld in arken, die zweven in de lucht. Elke ark bestaat uit families met krachten en is compleet los van de andere arken. Ophelia heeft de leeftijd bereikt dat ze verwacht wordt te trouwen, maar iedereen heeft ze al afgewezen. Dan besluit haar familie dat ten goede van de Ark zij moet trouwen met iemand van de Pool Ark. Ophelia, een dromer, heeft geen optie en wordt hals over kop met haar nieuwe verloofde (een kille en afstandelijke man) weg geschipt naar de Ark.

Op de Ark wordt ze achter gelaten bij de familie van haar verloofde Thorn. Iets wat ze in eerste op zicht niet erg vind, want van Thorn moet ze toch niets hebben. Maar al snel blijkt haar toekomste schoonfamilie ook niet veel soeps te zijn. Vooral niet als het om hun krachten gaat. Ophelia weet niet meer goed wie ze kan vertrouwen, behalve haar eigen krachten. En waarom heeft haar afstandelijke verloofde toch toegezegd tot een huwelijk. Terwijl hij niet naar haar om kijkt?

Ik kan me vinger er niet opleggen

Misschien ken je dat wel, je begint een boek te lezen en wordt direct helemaal erin gezogen. Niet iets heel vreemd. Maar heb je ook wel eens dat je gewoon niet je vinger er op kan leggen, wat daar voor zorgt in een bepaald boek? Dat is precies mijn reactie op de IJzige verloofde. Het is niet persé het verhaal of de personages, maar ik denk toch echt de manier waarop het geschreven is. Het zorgt er in elk geval voor dat ik heel benieuwd ben naar de andere delen uit de Spiegelpassant serie.

Informatie

Titel: De IJzige Verloofde (deel 1)
Serie: De Spiegelpassante
Auteur: Christelle Dabos
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2020
Pagina’s: 522
Categorie: YA | Fantasy | Romance
Verkrijgbaar als: Hardcover | E-Book
Taal: Nederlands (origineel: Frans)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *