Recensei All This Time op Leeshoekje.nl
Recensie

All This Time – Rachael Lippincott & Mikki Daughtry

Na het lezen van Vijf Stappen van Jou, een prachtig boek die echt een indruk achter laat, was ik benieuwd naar het andere boek van Lippincott en Daughtry ‘All This Time’ (Nederlands: Al die Tijd). De cover is prachtig van het boek, maar zou het verhaal net zo’n indruk achter laten?


All This Time

Kun je ware liefde vinden nadat je alles bent kwijtgeraakt?
Kyle en Kimberly waren hun hele schooltijd lang het perfecte stel. Maar wanneer Kimberly het uitmaakt op de avond van hun eindexamenfeest, staat de wereld van Kyle op zijn kop. Wanneer hun auto crasht en hij wakker wordt in het ziekenhuis, heeft hij hersenletsel… en is Kimberly overleden. En niemand in zijn leven begrijpt hem meer.

Maar dan is er Marley. Marley worstelt met haar eigen verlies, een verlies waaraan ze zelf schuldig denkt te zijn. Wanneer hun paden zich kruisen, voelt Kyle zich voor het eerst sinds lange tijd begrepen.

Terwijl ze langzaam elkaars wonden helen, worden hun gevoelens voor elkaar steeds sterker. Toch bekruipt Kyle steeds het gevoel dat zijn leven op het punt staat in elkaar te storten, net nu hij het weer begint op te bouwen.
En hij krijgt gelijk.

Het Verhaal & De Personages

Kimberley is Kyles grote liefde en al hebben ze wel eens problemen, ze weten elkaar altijd weer te vinden. Wat nu ook wel zo zal zijn. Of toch niet? Tijdens het eindexamen feest blijkt Kimberley toch andere plannen te hebben voor na het examen en maakt het uit. Als Kyle weg wil gaan met zijn auto stapt Kimberley bij hem de auto in, een laatste rit die beide fataal wordt.

Kyle wordt wakker in het ziekenhuis en Kimberley blijkt overleden te zijn. Kyle weet niet wat hij met zijn leven moet Kimberley was zijn leven, hoe kan hij nu verder leven. Ook al was zij wel van plan verder te leven zonder Kyle na het examen. Kyle heeft het er moeilijk mee tot hij bij het graf van Kimberley, Marley ontmoet. Een vreemd meisje, maar een die ook weet wat verlies is. De twee herkennen zich in elkaar en helpen elkaar weer het leven te vinden. De vriendschap groeit tot meer gevoelens, maar dan spat Kyle zijn nieuwe liefde weer in elkaar.

Meer kan ik niet zeggen, maar er volgt nog meer. Anders verklap ik namelijk veel te veel het plot! SORRY!

Te hoge verwachtingen

Ik was het boek al begonnen met een gevoel dat ik niet voor de volle 100% wist of ik wel zin in dit boek had. Ik heb 5 Feet Apart gelezen van de schrijvers, wat ik echt een prachtig verhaal vond. Toch wist ik het niet helemaal. Bij het lezen van het eerste kwart van het boek werd ik ook niet overtuigd, maar zoals mijn man zei ‘het zijn maar 272 dat heb je zo uit. ‘ Waar, maar gaat sneller als het verhaal je grijpt. 

Bij het eerste kwart had ik al een gevoeld dat ik wist wat het plot van het verhaal was en wou het bijna voor mezelf verpesten door wat online research te doen. Maar als ik dat zou doen, zou ik zeker niet verder lezen. Ik bleef dus door lezen, met maar weinig lees zin. Uiteindelijk bleek mijn plot verwachting toch niet waar te komen, maar ik zat ook weer niet heel ver verwijderd er van. Toch heeft het verhaal en ook de meerdere twists vanaf de helft het van het boek af mij niet geraakt. Ik had meer verwacht van dit boek omdat ‘5 Feet Apart’ mij zo had geraakt. Dit boek totaal niet. Het voelde veel te ver gezocht en een verhaal waarbij je al direct het gevoel kreeg dat zal wel goed aflopen hoe dan ook. Ben dus zeker wel een beetje teleur gesteld. 

Informatie

Titel: All this Time (NL: Al die tijd)
Auteurs: Rachael Lippincott & Mikki Daughtry
Uitgeverij: VOLT
Jaar: dec 2020
Pagina’s: 272
Categorie: YA | Romance
Verkrijgbaar als: E-Book | Paperback | Luisterboek (ENG)
Taal: Engels (Origineel) | Nederlands

Nederlands:

Engels:


Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *