One Small Thing - Erin Watt Ebook
Recensie

One Small Thing – Erin Watt

Ken je dat die leegte als je een boeken serie hebt gelezen? Voor het eerst probeerde ik deze eens te vullen met andere boeken van dezelfde schrijver en met succes want na De Royals, had ik One Small Thing van Erin Watt in 2 dagen uit!


One Small Thing

Sinds haar zus dood is, heeft Elisa constant ruzie met haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar om een keer lol te hebben en de boel te vergeten. En dus sneakt Elisa het huis uit voor een groot feest. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft.
Maar hun onvergetelijke ontmoeting heeft grote gevolgen. Ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft te maken met Elisa’s zus…

Het Verhaal & De Personages

Lizzie (of Beth zoals ze nu wil genoemd worden) heeft drie jaar geleden haar zus verloren door een aanrijding. Waar Beth probeert verder te gaan met haar leven, lijken haar ouders juist vast te zitten. Beth snakt naar wat plezier om even overal aan te ontsnappen en gaat naar een feest aan de andere kant van de stad, waar ze niemand kent. Op het feest wordt ze direct aangetrokken door Chase. Het zorgt voor een onvergetelijke avond, die meer gevolgen heeft dan Beth of Chase zicht beseft.

Als Beth weer naar school gaat lijkt iedereen op hun hoede. Maar waarom? Dan ziet ze Chase op eens bij haar op school en blijkt dat juist de persoon te zijn waarom iedereen zo op hun hoede is. Want wat Chase en Beth beide nog niet wisten is dat Chase de persoon was die haar zus om het leven heeft gebracht.

Beth moet Chase haten, hij heeft immers haar zus vermoord. Maar wat als zij dat nou minder doet dan alle andere van haar verwachten. Het verhaal verteld de innerlijke strijd van Beth en de gevoelens voor Chase maar ook haar ouders en alle andere om haar heen. Hoe ver kan je gaan in wat mensen van je verwachten en je eigen gevoel volgen? Vooral de rol van de ouders van Beth spelen ook een gigantische rol in deze innerlijke strijd. Want zij beroven Beth juist steeds meer van haar vrijheid. Hoe zie je dan nog het positieve in de dag?

Begrip

Als moeder en als dochter (leeftijd 35) kan ik mij in zowel Lizzie als haar ouders zich in beelden. Als tiener wil je niet gevangen zitten in het ‘wat als’, je wilt juist alles ontdekken en het gevoel hebben dat de hele wereld open is. Pas dan ontdek je dat je die wereld niet helemaal nodig hebt. De ouders houden zich stevig vast aan wat ze nog hebben. Het ergste wat er is als ouder is een kind verliezen en als ouder is het woord ‘schuldgevoel’ niet geheel onbekend. Beide hebben een boek voor hun kop in hoe ze het het beste kunnen aanpakken en ik denk dat vele de wijsheid die Chase daar vervolgens over brengt wel kunnen waarderen. Met andere woorden ‘gedraag je zoals je wilt dat andere jouw ook behandelen’.

Dat maakt ook tegelijkertijd dat ik snap waarom Lizzie een compleet andere blik heeft op de moordenaar van haar zusje. Het is op zo’n manier geschreven, dat je het snap ook al is het een duivels dilemma. Het heeft niets te maken met ‘wraak’, ‘de rebel uit hangen’ of ‘verliefd zijn’. Maar even een stap terug nemen en alles bekijken. Zou ik zo dapper als Lizzie zijn? Geen idee!

Nog even verder lezen

Zelfs met hevige migraine kon ik dit boek moeizaam weg leggen. Het verhaal, de verhaallijnen en de personages zorgen voor een meeslepend verhaal dat je aan het denken zet. En dat terwijl het een YA Roman is die niet perse heel gecompliceerd in elkaar zit. Het is drama, romance and feel-good! Waar ik bij het eerste hoofdstuk nog mijn vraagtekens had, is dit is iets voor mij? Legde ik het na Lizzie en Chase ontmoeting niet meer weg. Waar gaat dit heen? Welke twist komt dit nog? Want uiteindelijk is het bij dit soort boeken niet of ze samen komen, maar de weg en de ontknoping het spannendste!

Informatie

Titel: One Small Thing
Auteur: Erin Watt
Uitgeverij: Fontein Jeugd
Jaar: 2019
Pagina’s: 320
Categorie: YA | Romans
Verkrijgbaar als: Paperback | E-Book
Taal: Nederlands | Engels


Andere Recensies van Erin Watt boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *