Boekenliefde

Marouscha’s boekenmaand: april

Het is alweer 1 mei en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op mijn afgelopen boekenmaand. Een rustige boekenmaand dit keer, als je kijkt naar het aantal boeken dat ik in april las. Maar dat is niet zo gek als je bedenkt dat De Boekendief alleen al 550 pagina’s dik was. Ben je benieuwd welke boeken ik nog meer las en hoe het ervoor staat met mijn reading challenge? Hieronder blik ik terug op boekenmaand april.

Uitgelezen in april

Hoe leef je het leven. Inzichten voor daily life – Flow

Hoe leef je het leven is een verzameling van eerder in Flow gepubliceerde interviews met nieuwe denkers. Dat levert een bundeling op van de mooiste inzichten en wijsheden over liefde, tijd, geluk, het dagelijks leven, aandacht en vertraging.

Vorige maand was ik al begonnen aan Hoe leef je het leven. Zoals ik toen al schreef is het een boek met fijne inzichten, maar lees je het niet zomaar in een ruk uit. Daarom heb ik het er af en toe bij gepakt en zo beetje bij beetje het boek uitgelezen. De recensie volgt binnenkort.

De Boekendief – Markus Zusak

Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi’s, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden…

Ook aan De Boekendief ben ik al in maart begonnen, toen ik het van uitgeverij Rainbow ontving om te recenseren. Maar gezien de dikte van het boek, ben ik er ook een flink deel van april mee bezig geweest. Helemaal niet erg, want De Boekendief was die tijd meer dan waard. De recensie volgt op dinsdag 4 mei.

Boyfriend Material – Alexis Hall

Luc O’ Donnell is – tegen zijn zin in – wereldberoemd. Als zoon van twee bekende rocksterren heeft de pers het op hem gemunt. Eén spraakmakende foto is al genoeg om alles te verpesten. Dus Luc gaat op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago op te poetsen. Hij wordt gekoppeld aan Oliver: een advocaat die zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Maar de twee zijn complete tegenpolen. Hoe lang is de neprelatie vol te houden?

Deze maand ontving ik een recensie-exemplaar van Boyfriend Material van uitgeverij Zomer & Keuning. De recensie volgt komende maand, maar ik kan nu alvast verklappen dat het boek me, na een nogal moeilijke start, uiteindelijk positief verrastte.

Nog niet uitgelezen

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada en wil met rust gelaten worden. Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Dit boek pakte ik erbij om even iets luchtigs te lezen na De Boekendief, maar legde het weer opzij toen ik Boyfriend Material ontving. Allereerst omdat recensie-exemplaren bij mij altijd voor gaan, maar ook omdat het boek me nog niet echt pakte. Ik ben er daarom aan het eind van de maand ook niet meer mee verder gegaan. Wie weet pak ik het er later weer bij, maar nu begin ik met een schone lei aan mijn klassiekers-maand.

Hebban reading challenge checklist

In april kon ik de volgende vakjes op mijn Hebban-checklist afvinken:

  • Lees een succesvol boek: De Boekendief – Markus Zusak
  • Lees een diep boek: Hoe leef je het leven – Flow
  • Lees een slecht (op de ‘ foute’ romcom-manier) boek: Boyfriend Material – Alexis Hall

Hoe gaat het met jouw reading challenge? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *