Uitdaging: Een maand vol klassiekers
Boekenliefde

Uitdaging: een maand vol klassiekers

De bovenste plank van mijn boekenkast staat vol prachtige klassiekers. Deze klassiekers heb ik, tot mijn schaamte, nog nooit gelezen. Ze staan vooral mooi te zijn op hun plank, terwijl ik keer op keer naar ‘makkelijkere’ boeken grijp. Ontzettend zonde natuurlijk. Daarom besloot ik mezelf uit te dagen met een klassiekers-challenge.

Wat houdt deze challenge in?

“De hele maand mei ga ik alleen maar klassiekers lezen. Daarbij richt ik me volledig op de klassiekers die al bij me in de kast staan, zoals De drie musketiers, Sherlock Holmes en de werken van Jules Verne. Het gaat niet om het aantal klassiekers dat ik deze maand ga lezen. Daarvan kan ik simpelweg geen goede inschatting maken. Waar het vooral om gaat, is dat ik eindelijk eens tijd vrij maak voor mijn klassiekers.”

Hoe kwam je op het idee voor deze challenge?

“Eigenlijk kwam dat voornamelijk door Blossom Books. Deze uitgeverij heeft namelijk een aantal wereldklassiekers opnieuw uitgebracht in prachtige uitgaven. En daar word ik dus heel erg hebberig van. Het liefst had ik ze allemaal meteen aangeschaft, maar er was ook een stemmetje in mijn hoofd dat vroeg: “Ga je ze dan ook echt lezen? Of belanden deze ook gewoon op de plank, naast de rest?” Daarom besloot ik om me eerst maar eens een maand lang op de klassiekers die ik al in huis heb te storten. Houd ik dat vol en vind ik klassiekers daarna nog steeds leuk? Dan mag ik van mezelf een van de wereldklassiekers van Blossom Books uitzoeken.”

Kunnen we in mei dan alleen maar recensies van klassiekers van je verwachten?

“Nee hoor, ik heb namelijk nog een aantal recensies klaar staan van boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb. Deze zal ik eerst met jullie delen. Wanneer mijn eerste recensie van een klassieker zal verschijnen durf ik nog niet te zeggen. Ik heb namelijk nog geen idee hoe hoog mijn leestempo bij klassiekers ligt.”

Weet je al met welke klassieker je gaat beginnen?

“Ik weet het nog niet zeker, maar ik denk De drie musketiers van Alexandre Dumas. Hoewel de uitgave die bij mij in de kast staat een oudje uit 1979 is, lijkt dit boek wel toegankelijk geschreven te staan. Daarnaast staat er om de pagina een prachtige illustratie. Hoewel het er op het eerste gezicht uitziet als een dikke pil is het daadwerkelijke verhaal dus helemaal niet zo lang. Daarom lijkt dit mij een goed boek om mee te beginnen.”


Wat is jouw favoriete klassieker? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *