Marouscha's boekenmaand: maart
Boekenliefde

Marouscha’s boekenmaand: maart

Het is alweer de laatste dag van maart. Tijd voor een maandoverzicht! Welke boeken heb ik deze maand uitgelezen? Waar ben ik nog mee bezig? En hoe gaat het eigenlijk met mijn reading challenge? Hieronder blik ik terug op mijn afgelopen boekenmaand.

Uitgelezen in maart

De ongetrouwde hertog – Julia Quinn

Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan.

Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

Eigenlijk heb ik dit boek grotendeels in februari uitgelezen. Ik begon op 16 februari en las het boek uit op 1 maart. Zoals je in mijn vorige boekenmaand al hebt kunnen lezen, was ik niet erg onder de indruk van dit boek. De Netflix-serie ‘Bridgerton’ vond ik erg leuk, maar die bleek slechts heel losjes op dit boek gebaseerd te zijn. Lees hier waarom ik de serie beter vond.

HEX – Thomas Olde Heuvelt

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken… 

Na alle zoetsappigheid van ‘De ongetrouwde hertog’ was ik wel toe aan een boek dat me een beetje wakker schudde. Dat is gelukt met ‘HEX’ , dat ik van 1 t/m 11 maart las. Dit boek was ver buiten mijn comfort zone. Het bevatte ontzettend veel elementen die ik absoluut niet leuk vond, en toch kan ik niet anders dan zeggen dat het een steengoed boek was. Lees hier waarom.

Een glimp van jou – Holly Miller

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was en probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar.

Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Dit boek las ik van 11 t/m 21 maart. Toen ik dit boek opensloeg, las ik op de binnenflap dat het werd aangeraden aan fans van ‘The Time Traveler’s Wife’. Dat legde de lat voor dit boek meteen ontzettend hoor, want ‘The Time Traveler’s Wife’ is een van mijn favoriete boeken allertijden. Ik begrijp na het lezen absoluut waar die vergelijking vandaan komt, maar viel het verhaal me uiteindelijk toch een beetje tegen. De recensie volgt binnenkort.

Leah on the Offbeat – Becky Albertalli

(Nederlandse vertaling: ‘De eigenzinnigheden van Leah Burke’ – uitgegeven door Blossom Books)

Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar – vindt ze zelf – middelmatige tekeningen, maar ook om: Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen; Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen; Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft. En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen – en voor de liefde.

Wat een heerlijk boek was dit! Misschien heb je eerder op Leeshoekje gelezen dat ‘Love, Simon’ van Becky Albertalli één van mijn favoriete feelgoodboeken is. Dit tweede deel stelde ook zeker niet teleur. Ik heb regelmatig met een grijns van oor tot oor gezeten vanwege de droge humor en schattige momenten. De recensie van dit boek volgt binnenkort.

Nog niet uitgelezen

Hoe leef je het leven. Inzichten voor daily life – Flow

Hoe leef je het leven 2 is een verzameling van eerder gepubliceerde interviews met nieuwe denkers als Alain de Botton, Mark Williams, Kate Raworth, Margriet Sitskoorn, Dirk De Wachter en Damiaan Denys. Met illustraties van Studio Ashleen en nieuwe paper goodies: ansichtkaarten, quote-posters en gesprekskaartjes.

Iets heel anders dan de andere boeken in dit rijtje. ‘Hoe leef je het leven’ is een bundeling van artikelen die eerder in het tijdschrift ‘Flow’ verschenen. Deze artikelen gaan over onderwerpen als onthaasten, mindfulness en af en toe gewoon even niets doen. In deze drukke tijd waarin we constant het gevoel hebben van alles te moeten, is het ontzettend fijn om hier eens bij stil te staan. Omdat het geen boek is dat je in één adem uitleest, pak ik het er af en toe gewoon even bij, tussen het lezen van andere boeken door.

De Boekendief – Markus Zusak

Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi’s, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden…

Dit boek heb ik van uitgeverij Rainbow ontvangen om te recenseren. Ik ben er nog maar net aan begonnen, maar heb nu al hoge verwachtingen. Dat komt mede door de verfilming, die ik jaren geleden heb gezien en die veel indruk op me heeft gemaakt.

Hebban reading challenge checklist

In maart kon ik de volgende vakjes op mijn Hebban-checklist afvinken:

  • Lees een zoet boek: ‘De ongetrouwde hertog’ – Julia Quinn
  • Lees een duister boek: ‘HEX’- Thomas Olde Heuvelt
  • Een dichtbij boek ‘Een glimp van jou’ Holly Miller (Volgens Hebban valt onder deze categorie ook een boek waarbij je in het hoofd van een personage kruipt.)
  • Lees een jong boek: ‘Leah on the Offbeat’ – Becky Albertalli

Hoe gaat het met jouw reading challenge? Laat het ons weten in een reactie.

Steunjeboekhandel Algemeen - Leeshoekje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *