Ebook - Leeshoekje _ CTRL-A
Recensie

CTRL-A – Juultje van den Nieuwenhof

Vorige maand kwamen er nog twee nieuwe Kluitman Novelle uit en deze maand is er al weer een derde verschenen: CTR- A van Juultje van den Nieuwenhof. Een nieuwe quick trill die ik in een adem uit las.


CTRL-A

Robin lijkt een normale jongen uit 4 havo. Op school gaat alles goed en hij brengt veel tijd door met zijn vriendinnetje Elin en zijn beste vriend Appie. Het lukt hem bijna om alles verborgen te houden, tot mevrouw Van Erven, zijn irritante mentor, besluit zich ermee te gaan bemoeien. Ook Elin en Appie krijgen het idee dat er iets met Robin aan de hand is. Hij liegt over waar hij geweest is en heeft steeds vaker agressieve uitbarstingen. En waarom worden ze eigenlijk nooit bij hem thuis uitgenodigd? Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, zouden ze daar nog wel eens spijt van kunnen krijgen.

Het Verhaal & De Personages

In CTRL- A volg je het verhaal van Robin, Appie en Mevrouw van Erven (de mentor van Robin en Appie). Robin, Appie en Robin’s vriendin Elin zijn beste vrienden. Alles gaat prima, tot Mevrouw van Erven het vermoeden heeft dat er iets mis is met Robin. Iets wat niet lekker zit bij Robin. Hij heeft namelijk altijd zijn best gedaan op school en probeert niet zichtbaar te zijn om juist dit soort vermoedens en blikken op hem te ontwijken. Als Mevrouw van Erven contact opneemt met Robin zijn moeder en zelfs Robin’s vriendin Elin er naar vraagt wordt er een kwaad in Robin wakker geschud. Robin’s moeder ziet geen probleem, maar Elin gaat twijfelen of ze inderdaad iets mist en betrekt zelfs Appie. 

De personages van het boek zijn erg herkenbaar in hun gedrag. Behalve misschien Robin. Mevrouw van Erven is een lerares, die haar vak wilt doen en daarmee het beste uit haar leerlingen halen en er voor hen zijn. Maar vanwege haar jonge leeftijd simpel weg niet serieus genomen wordt. Appie, een jongen die nergens het kwaad in ziet en worstelt met zijn liefde voor de vriendin van zijn beste vriend. En tegelijkertijd niet mee wil getrokken worden in het herkenbare onzekere meisjes leven van Elin.

Alleen Robin is voor mij niet herkenbaar. Misschien niet zo gek ook. De jongen heeft een dwangneurose en een donker verleden die hij geheim probeert te houden. Gedurende het verhaal wordt veel duidelijk. Alleen het complete verhaal van het verleden blijft me onduidelijk.

CTRL-A?

De rol van het verleden die een rol speelt in Robin zijn dwangneurose of zijn rol in het verleden is mij niet helemaal duidelijk. Er missen punten, maar misschien is dat niet erg. Wel frustrerend is dat ik gewoon weg niet de titel snap CTRL-A. Ik zal wel iets missen. CTRL-A staat voor select ALL, maar wat de rol hierbij speelt.

Het boek is in elk geval een die je continue bij houdt om verder te willen lezen en helaas voor je het weet is het boek al weer uit! Nu maar eens verdiepen in meer boeken van Juultje van den Nieuwenhof.

Informatie

Titel: CTRL-A
Auteur: Juultje van den Nieuwenhof
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: maart-2021
Pagina’s: 104
Categorie: Novelle | YA


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *