Chinouk Thijssen - foto: Prisca Visser
Koffie met...

Koffie met… Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen is er maar druk mee: in februari verscheen haar YA-novelle ‘Gegijzeld‘, er wordt hard gewerkt aan het filmscript van ‘Fataal spel’ en in mei verschijnt ‘Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers’, het eerste deel van haar splinternieuwe kinderboekenserie. Ondanks die drukte maakte Chinouk toch tijd vrij om onder het genot van een virtueel kopje koffie 5 vragen te beantwoorden voor Leeshoekje.

Je hebt net een YA-novelle uitgebracht: ‘Gegijzeld’. Wat is voor jou als auteur het verschil tussen het schrijven van een serie als ‘Truth or Dance’ en een novelle van 100 pagina’s?

“Het verschil is dat ik in een serie veel meer het verhaal en de personages kan uitdiepen. Ik kan dus ook meer verhaallijnen gebruiken en meer personages. Voor ‘Gegijzeld’ heb ik bewuste keuzes moeten maken: minder personages en gezichtspunten en minder verhaallijnen. De novelle mocht maar 20.000 woorden tellen, dus dan heb je veel minder ruimte om het verhaal te vertellen. Dat was wel een leuke uitdaging.

Je bent druk met je eerste kinderboekenserie. Zou je nog boeken in andere genres willen schrijven?

“Klopt! Het eerste deel heb ik vorig jaar geschreven en verschijnt al in mei. En een paar weken geleden heb ik deel 2 ingeleverd bij mijn uitgever. Het zijn echt fantasieverhalen. Naast de thrillers houd ik het daar voorlopig even bij, haha.”

‘Fataal Spel’ wordt verfilmd en je bent druk met het filmscript. Is dit altijd een droom van je geweest? En welk van je andere boeken zou je graag op het witte doek willen zien?

“Het is zeker altijd een droom geweest, maar ik had niet verwacht dat er al zo snel aan een filmscript gewerkt zou worden. De eerste versie van het script is nu bijna af en dan gaan we de volgende spannende fase in. Er komt veel meer bij kijken dan ik van tevoren had gedacht. Ik zou ‘Truth or Dance’ ook wel verfilmd willen zien worden. Degene met wie ik nu aan ‘Fataal spel’ werk ziet dat gelukkig ook helemaal zitten. Maar eerst maar deze film afmaken.”

Heb je naast die boekverfilming nog andere dromen als auteur?

“Ik zou het heel tof vinden om een van mijn boeken vertaald te zien. Dat is nog wel echt een grote droom. En de Jonge Jury winnen natuurlijk, waarvoor ik nu met mijn YA-thriller ‘Je hebt één nieuwe volger’ ben genomineerd. Er kan nog gestemd worden! 😉”

Wat is jouw tip voor beginnende schrijvers?

“Geloof in jezelf en schrijf het verhaal dat jij graag zou willen lezen! En laat je niet afschrikken door een eventuele afwijzing. Die hebben we bijna allemaal wel gehad.”


‘Je hebt één nieuwe volger’ genomineerd voor de Jonge Jury

Chinouk is genomineerd voor de Jonge Jury met ‘Je hebt één nieuwe volger’. Heb je deze spannende YA-thriller gelezen en vond je het helemaal geweldig? Laat dit dan weten door hier je stem uit te brengen.

Heb je ‘Je hebt één nieuwe volger’ nog niet gelezen, maar ben je wel benieuwd? Lees dan snel hieronder waar het over gaat.

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Benieuwd naar meer van Chinouk? Lees dan ook Wendy’s recensies van ‘Dubbelleven‘ en ‘Gegijzeld‘.

Steunjeboekhandel Algemeen - Leeshoekje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *