The Clockmaker's Daughter - Kate Morton
Recensie

The Clockmaker’s Daughter – Kate Morton

Vandaag even een recensie uit de oude doos, aangezien ik nog volop in ‘Hex’ van Thomas Olde Heuvelt zit. Het is alweer een tijdje geleden dat ik ‘The Clockmaker’s Daughter’ las; nog voordat Wendy en ik met Leeshoekje begonnen. Maar omdat het boek destijds veel indruk op me maakte, wilde ik toch nog een keer een recensie delen. Dit leek me daarom een mooi moment.

The Clockmaker’s Daughter

Over het boek

In de zomer van 1862 verblijft een groep jonge kunstenaars onder leiding van de getalenteerde schilder Edward Radcliffe in Birchwood Manor, een landhuis aan de Thames. Het belooft een zomer vol inspiratie en creativiteit te worden, maar een dramatische gebeurtenis maakt abrupt een einde aan het verblijf en drijft Edward tot waanzin.

150 jaar later vindt de jonge archivaris Elodie Winslow een leren tas in de archieven met daarin een oude foto en een schetsboek. In het schetsboek staat een tekening van een landhuis aan de Thames. Elodie heeft sterk het gevoel het huis al eerder gezien te hebben, maar waarom reageert haar familie zo vreemd als ze het ter sprake brengt?

De tijd meer dan waard

Kun je een boek nog steeds goed beoordelen als je met de eerste paar honderd pagina’s hebt geworsteld en ruim twee maanden over het boek hebt gedaan? Het antwoord is ja, dat kan. Ik had in het begin nogal moeite om in het verhaal te komen en het hier en daar ingewikkelde taalgebruik hielp ook niet mee. Bovendien werd er veel van personage gewisseld, wat het verhaal nog ingewikkelder maakte. En toch was er iets wat me ertoe dreef het boek wel uit te lezen.

En wat ben ik daar blij mee! Het tweede deel van het boek las als een trein. Ik kon het boek bijna niet meer wegleggen. Alle details die in de eerste helft van het boek zo onbenullig leken, kwamen in de tweede helft samen. Alles klopte en alles was zo slim met elkaar verweven. Bovendien bleek het boek een mysterieus element te bevatten, dat ik in eerste instantie helemaal niet zag aankomen. Ik kon haast niet wachten tot het mysterie werd ontrafeld en toen dat uiteindelijk gebeurde bleef ik met een licht gevoel van heimwee achter. Al met al was dit boek de tijd die ik er in heb gestoken meer dan waard. De kans is dan ook groot dat ik in de toekomst nog meer van Kate Morton zal lezen.

Informatie

Titel: The Clockmaker’s Daughter
Auteur: Kate Morton
Uitgeverij: Mantle
Jaar: 2018
Pagina’s: 500
Categrorie: Historische roman, mystery


Steunjeboekhandel-Recensie Leeshoekje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *