Recensie De Geur van Groen - Pamela Sharon [leeshoekje.nl]
Recensie

De Geur van Groen – Pamela Sharon

Blij verrast zag ik tijdens mijn Kobo Plus Challenge dat ‘De Geur van Groen’ van Pamela Sharon, ook verkrijgbaar was. Het is een boek wat als sinds zijn release eind 2020 op mijn want-to-read lijst staat. Ik heb er namelijk veel enthousiaste reacties over gezien en dat maakte mij nieuwsgierig. Wat tegelijk ook wel eens gevaarlijk kan zijn, maar in dit geval….


De Geur van Groen

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.
Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Het Verhaal en de Personages

Het boek begin vanuit het perspectief van Raaf. Al snel blijkt in alles hoe zij dingen verteld en omschrijft, dat ze niet een gewoon meisje is. Halverwege het eerste hoofdstuk kom je er achter waarom; Raaf is blind.

Een verhaal vanuit de ik-persoon van iemand die blind is. Ik heb het nog nooit eerder gelezen. Het maakt mij nieuwsgierig en het boek nog interessanter.

De hoofdstukken in het verhaal hebben kleuren titels, wat op eerste opzicht vreemd lijkt, maar al snel snap je het. Kleuren krijgen op eens een compleet andere betekenis. Alles krijgt een andere betekenis en dat maakt dit verhaal zo boeiend. Toch vraag ik mij opgegeven moment af, waar gaat dit heel? Lezen over een meisje en de band met haar beste vriendin die haar leven vormt?! Tot dat er een plot twist komt. Een die ik niet zag aankomen. Een die alles veranderd voor Raaf.

Raaf gaat haar blindheid anders zien en ziet alleen nog maar zwart. Ze heeft kleur in haar leven nodig en ontmoet een jongen die haar dat geeft. In het tweede gedeelte van het boek wacht je inspanning tot er iets gaat gebeuren. Wat gaat er gebeuren? En als er wat gebeurd zie ik ook weer dit niet aankomen.

Adembenemend

Ik heb in lange tijd niet meer een boek gelezen dat zo mijn adem weg nam. De manier waar op het geschreven is en tegelijk ook de plot twist die mijn adem weg nemen. Alle emoties komen los. Het deed me denken aan een boek als ‘Vijf stappen van Jou’ en liet mij eens anders naar kleuren kijken. Ontzettend interessant boek en zeker een aanrader!

Informatie

Titel: De Geur van Groen
Auteur: Pamela Sharon
Uitgeverij: Moon
Jaar: 2020
Pagina’s: 208
Categorie: YA | Romance

Steunjeboekhandel-Recensie Leeshoekje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *