Leeshoekje _ Vlucht - Natasza Tardio
Recensie

Vlucht – Natasza Tardio

Na het lezen van Afgesloten van Natasza Tardio, was ik nieuwschierig geworden naar haar boek Vlucht. In Afgesloten is er namelijk een moment waar er gerefereerd wordt naar Vlucht en ja, dan trek je wel mijn interesse om ook dat boek te willen lezen


Vlucht

Wat als je hele leven in één keer op z’n kop wordt gezet en je je vrienden, familie, school en alles wat je kent, moet achterlaten? Voor Sanne Evers wordt deze nachtmerrie opeens waarheid als blijkt dat haar vader banden met de onderwereld heeft en hij gedwongen wordt om te getuigen tegen een van de gevaarlijkste criminelen in Nederland, Leo Dehler. Is het voor Sanne mogelijk om zich bij de situatie neer te leggen en haar beste vriendin Sophie en vriendje Deyan, zoon van Leo, achter zich te laten? Of neemt ze tegen beter weten in toch contact op met haar vrienden, waarbij ze de levens van haar familieleden op het spel zet?

Het Verhaal & De Pesonages

Sanne heeft een nieuw vriendje Deyan en probeerd alle vrije tijd die ze heeft met hem door te brengen. Tot grote frustratie van haar beste vriendin Sophie. De ouders van Sanne willen echter niet dat ze met Deyan om gaat. Want waar Deyan een prima jongen is, is zijn vader dat niet. En dat terwijl Deyan’s vader een klant van Sanne haar vader is.

Deyan’s vader is echter een van de gevaarlijkste criminelen. En terwijl Sanne nog al naïef en verliefd het probleem van Deyan’s vader niet ziet. Komt hier al snel verandering is als Sanne alles en iedereen achter moet laten zonder ook maar haar vriendje of beste vriendin gedag te kunnen zeggen. Waar naar dit punt het verhaal al spannend genoeg is. Blijft de spanning hangen of de naïef Sanne niet alles op het spel zet om Sophie of Deyan toch te bereiken. Zelfs als ze daar het leven van haar hele gezin op het spel voor zet. Vooral omdat de vader van Deyan haar nu achter na zit!

Willem Holleeder

Het hele concept en verhaal van Vlucht deed me heel erg denken aan Willem Holleeder. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik vrij weinig van Holleeder en de zaak rond hem weet, maar toch deed het hele verhaal mij hier aan denken. Een invloedrijke man uit de onderwereld, waar andere voor op de vlucht zijn. Zelfs zijn eigen familie is niet veilig. Door deze referentie in mijn hoofd, intrigeerde het verhaal mij nog meer. Dat en omdat ik natuurlijk de link met Afgesloten had. Moet je beide per se gelezen hebben. Absoluut niet allebei kan prima afzonderlijk, maar heb je de kans dan is het wel interessant.

Informatie

Titel: Vlucht
Auteur: Natasza Tardio
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: maart 2016
Pagina’s: 143
Categorie: YA | Jeugd Novelle

Steunjeboekhandel-Recensie Leeshoekje.nl

Lees ook van Natasza Tardio:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *