Marouscha's Boekenmaand: februari
Boekenliefde

Marouscha’s boekenmaand: februari

Het is alweer de laatste dag van februari en dat vraagt om een maandoverzicht. Welke boeken heb ik deze maand uitgelezen? Waar ben ik nog mee bezig en waar ben ik mee gestopt? En hoe gaat het eigenlijk met mijn reading challenge? Hieronder blik ik terug op mijn afgelopen boekenmaand.

Uitgelezen in februari

Leuk detail: februari was de maand van de historische roman. Ik heb hier niet echt op gelet bij het kiezen van mijn boeken, maar besefte achteraf wel dat al mijn uitgelezen boeken een historisch tintje hadden.

Welkom bij Hotel Flanagans – Åsa Hellberg

Stap binnen bij Hotel Flanagans, waar kristallen kroonluchters een zachte gloed werpen over fluwelen sofa’s terwijl de Londense high society elkaar ontmoet in de luxe salon. Het is een ramp om geen uitnodiging te krijgen voor de uitbundige feesten van Linda Lansing, de baas van het hotel. Maar Linda voelt zich niet altijd thuis in deze wereld. In haar hart is ze nog steeds een eenvoudig meisje uit een klein dorp, en als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse heeft ze het niet makkelijk. Er zijn inmiddels jaren verstreken sinds ze het hotel van haar vader erfde, maar Linda is nog steeds verwikkeld in een bittere machtsstrijd met haar arrogante neven, die zichzelf als veel geschiktere eigenaren van Flanagans zien. Ze is klaar om te vechten voor het levenswerk van haar vader, maar vraagt zich heimelijk af hoeveel ze bereid is op te geven. Is dit het allemaal wel waard?

Dit boek ontving ik eind januari voor de HebbanBuzz en vanaf dat moment kon ik niet stoppen met lezen. Ik begon op 26 januari en had het op 2 februari al uit. Eigenlijk kan ik dit boek dus amper meetellen voor februari. Hoewel ik dus als een speer door de pagina’s vloog, viel het einde me nogal tegen. Wil je weten waarom? Lees de recensie.

Het huis aan de Gouden Bocht – Jessie Burton

Amsterdam, 1686. Nella Oortman trouwt met een vooraanstaand VOC-koopman en gaat wonen aan de prestigieuze Herengracht. Als zij een manshoog poppenhuis krijgt, vinden er steeds meer vreemde gebeurtenissen plaats.

Dit boek heb ik voor Kerst gekregen en in februari kon ik er eindelijk aan beginnen. Het trok me om meerdere redenen aan:

1. Het is een historische roman.
2. Het speelt zich af in Amsterdam, maar is van een niet-Nederlandse schrijfster.
3. Het gaat over miniatuurbouw, wat sinds vorig jaar een hobby van me is.

Ook dit boek had ik vrij snel uit. Ik ben op 4 februari begonnen en had het op 14 februari uit. Het boek bleek alleen niet helemaal te zijn wat ik ervan verwachtte. Ik vertel je er alles over in mijn recensie.

Heroes – Stephen Fry

In ‘Heroes’ vertelt Stephen Fry op sprankelende wijze de dramatische, geestige, tragische en tijdloze verhalen van de stervelingen uit de mythologie. Stap aan boord van de Argo en beleef met Jason zijn heroïsche queeste naar het Gulden Vlies, maak kennis met Atalante, die opgroeide bij de beren en die haar aanbidders telkens weer het nakijken gaf. Beleef de avonturen van Oidipous, die het raadsel van de Sfinx weet op te lossen. Volg Herakles op zijn pad als hij zijn twaalf werken moet verrichten en dool rond in het Labyrint van koning Minos, waar de monsterlijke Minotauros op je wacht. Huiveringwekkend en meeslepend zijn de verhalen van de Griekse helden, die ons opnieuw laten zien waartoe wij mensen in staat zijn.

Een boek dat ik niet in een ruk uitlas, was ‘Heroes’ van Stephen Fry. Ik begon eraan op 24 maart 2020 en las het pas op 16 februari 2021 uit. Bijna een jaar later dus! Uiteraard heb ik niet aan één stuk doorgelezen maar heb ik het boek een tijdje weggelegd om iets anders te lezen. Ondanks deze lange tussenstop, heb ik het wel met veel plezier gelezen. Lees de recensie hier.

Gestopt in februari

Zwart op wit – Mhairi McFarlane

Op de bruiloft van twee collega’s wordt Edie gekust… door de bruidegom, in het zicht van de bruid. En terwijl ze – achtervolgd door woedende bruidsmeisjes – naar haar hotelkamer vlucht, weet ze één ding zeker: haar leven zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn. Gelukkig werpt haar baas haar een reddingsboei toe: ze mag de biografie van een bekende acteur gaan schrijven. Dag Londen, hallo Nottingham!

Vorige maand gaf ik al aan dat ik niet zeker wist of ik dit boek uit zou lezen (of eigenlijk af zou luisteren). Hoewel het best vermakelijk was, pakte het me gewoon niet genoeg om verder te gaan. Daarbij stoorde ik me ook ontzettend aan de voorlezer van dit audioboek, die meerdere woorden compleet verkeerd uitsprak. Gelukkig heb ik via Bookchoice ook het e-book ontvangen, dus als ik ooit toch verderga, kan ik het gewoon zelf lezen.

Nog niet uitgelezen

De ongetrouwde hertog – Julia Quinn

Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan.

Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

Ik ben helemaal weg van de Netflix-serie ‘Bridgerton‘. Het is een soort kruising tussen ‘Gossip Girl’ en ‘Pride & Prejudice’ en zit boordevol vlijmscherpe humor. Mijn interesse was dan ook gewekt toen ik erachter kwam dat de serie is gebaseerd op een boekenserie. De covers van deze boeken schrokken me wel een beetje af, want die hebben wel een heel hoog bouquetreeks gehalte. Maar omdat ik de serie zo leuk vind, besloot ik het er toch op te wagen met het eerste deel. Ik heb het boek nog niet uit, maar kan je wel al vertellen dat de Netflix-serie maar heel losjes op de boeken is gebaseerd, en dat dat maar goed is ook. Het boek is absoluut niet ‘my cup of tea’, maar omdat ik er graag binnenkort een ‘boek vs. serie’-blog over wil schrijven, zal ik nog even doorbijten. Wordt dus vervolgd…

Hebban reading challenge checklist

In februari kon ik de volgende vakjes op mijn Hebban-checklist afvinken:

  • Lees een boek uit het verleden: dat geldt eigenlijk voor alle boeken die ik deze maand uitlas. Maar ik kies dan voor ‘Het huis aan de Gouden Bocht’ – Jessie Burton.
  • Lees een boek met plaatjes: ‘Heroes’ – Stephen Fry
  • Lees een menselijk boek: ‘Welkom bij Hotel Flanagans’ – Åsa Hellberg

Hoe gaat het met jouw reading challenge? Laat het ons weten in een reactie.

Steunjeboekhandel Algemeen - Leeshoekje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *