Leeshoekje _ Boekverfilming 2021
Boek VS Film

Boekverfilmingen 2021

Lees jij eerst het boek of kijk je eerst de film? Wat was beter? Ik vind deze vragen altijd erg interessant en als ik zie dat er een boekverfilming aan zit te komen van iets wat ik interessant vind, ga ik het vaak snel nog even lezen. Ook dit jaar komen er verschijnende boekverfilmingen uit (en een aantal die net uit zijn). Ik zette een vijftal boekverfilmingen die in 2021 uitkomen voor jullie op een rij. Naar welke boekverfilming kijk jij uit?


Boekverfilmingen 2021

Always & Forever, Lara Jean

Always-and-Forever-Lara-Jean-_-Boekverfilming-2021-_Leeshoekje.nl_

Boek auteur: Jenny Lee
Filmrelease: 15 februari 2021, Netflix
Acteurs: Lana Condor, Noah Centineo

Het derde en laatste deel van de To All the Boys I’ve Loved Before YA-serie.

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Trailer:


After We Fell

After-We-Fell_-Boekverfilming-2021-_Leeshoekje.nl_

Boek auteur: Anna Todd
Filmrelease: voorjaar 2021, bioscoop
Acteurs: Hero Fiennes Tiffin, Arielle Kebbel

Het derde deel van de After series van Anna Todd. Hardin en Tessa zijn weer bij elkaar, maar de vraag is voor hoe lang?

Net wanneer Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over Hardin zetten al haar zekerheden op losse schroeven en brengen hun zwaar bevochten toekomstplannen ineens weer buiten bereik. Niets en niemand is zoals Tessa dacht. Niet haar vrienden. Niet haar familie. En Hardin, de enige persoon op wie ze dacht te kunnen bouwen, toont geen enkel begrip voor Tessa als hij erachter komt dat ook zij geheimen verborgen heeft gehouden.

Trailer:


The Girl on the Train

The-Girl-on-the-Train_-Boekverfilming-2021-_Leeshoekje.nl_

Boek auteur: Paula Hawkins
Filmrelease: 26 februari 2021, Netflix
Acteurs: Parineeti Chopra

In 2016 kwam de film uit en dit jaar verschijnt op Netflix een Indische serie van het boek.

Rachel is gescheiden en richt zich op de drank. Elke ochtend neemt ze de zelfde trein de stad in langs het huis waar zij woonde met haar ex. Waar hij nu met een ander en zijn kind woont. Rachel is echter gefixeerd op de buren een perfect stel, waar ze van droomt. Maar dan ziet ze dingen van uit de trein die ervoor zorgen dat ze verwikkeld raakt in een moordzaak.

Trailer:


Shadow & Bones

Shadow-and-Bone_-Boekverfilming-2021-_Leeshoekje.nl_

Boek auteur: Leigh Bardugo
Filmrelease: April 2021, Netflix
Acteurs:   Freddy Carter, Jessie Mei Li

Het eerste deel van De Grisha boekenserie wordt verfilmd tot Netflix serie.

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker. Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden.

Trailer


The Woman in the Window

Woman-in-the-Window_-Boekverfilming-2021-_Leeshoekje.nl_

Boek auteur: A.J. Finn 
Filmrelease: onbekend 2021, bioscoop
Acteurs:  Amy Adams, Julianne Moore

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar?

Trailer:


Naar welke boekverfilming kijk jij uit? Laat het weten in een reactie hier onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *