Ebook - Leeshoekje _undercover
Recensie

Undercover – Eva Burgers

Afgelopen week zijn er maar liefst twee Kluitman Jeugd Novelle verschenen. Afgelopen vrijdag schreef ik al mijn recensie van Gegijzeld van Chinouk Thijssen. Vandaag mijn recensie van Undercover van Eva Burgers. Eerder had ik nog niets van Burgers gelezen, of gehoord, dus ik was erg benieuwd naar dit boek!

*We hebben dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgeverij.


Undercover

Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze een groepje jongens een woning binnengaan. Ze besteedt er weinig aandacht aan, tot ze hoort dat er in dat huis een overval is gepleegd, waarbij een man om het leven is gekomen. Ze staat voor een lastige keuze. Ze weet wie dit op hun geweten hebben, maar kan niks bewijzen. Amy besluit om zelf op onderzoek uit te gaan door contact te leggen met een van de daders. Haar vriend Boris vind dit geen goed idee en zien hoe Amy steeds meer toetrekt naar deze Ivar. Hij denkt dat Amy gevaar loopt en stapt naar de politie, iets wat Ivar niet ontgaat. Ze moesten vluchten en ondertussen raakt ook Amy steeds meer in de knel. Hoe moeten ze een moordenaar ontmaskeren als ze hun eigen levens niet zeker zijn?

Het Verhaal & De Personages

Amy fiets ’s avond naar huis na een drukke werkdag als ze wordt afgesneden door een witte auto. Als ze vervolgens die zelfde witte auto in haar straat ziet staan, besluit ze achter een busje te kijken wat er gaande is. Drie mannen lopen uit een huis van de buren en een van ze is haar vriendje Ivar. Als Amy de volgende dag ook nog hoort dat de buurman is vermoord, weet ze niet zo goed wat ze moet doen. Heef haar vriendje de buurman vermoord? Ze besluit haar beste vriend Boris in vertrouwen te nemen, maar als die besluit naar de politie te gaan met Amy’s verhaal. Brengt hij beide alleen maar meer in gevaar. 

Amy heeft een roze bril voor haar ogen als het gaat om Ivar, maar door haar nieuwsgierigheid vervaagd die roze bril al snel. De reactie van Amy is heel logisch als je denkt dat het een verliefde tiener heeft. De rol die Boris als haar beste vriend erbij speelt is dan ook een grote steun pilaar. De verhaallijn van Amy’s ouders vind ik echter niet persé een toevoeging hebben in dit verhaal. 

De uiteindelijke twist aan het einde is niet voorspelbaar en toch komt het niet al te verrassend. Want tot die twist blijft de vraag: Wie? En Waarom? 

Jeugd Mysterie

Undercover is een echte jeugd mysterie. Een soort politie misdaad onderzoek met Amy die zelf op onderzoek gaat om antwoorden te vinden. Het is een novelle en met de 96 pagina’s en toch weet Burgers je vanaf de eerste pagina’s al in spanning te brengen en houden. Je wilt gewoon weten wie? en waarom? En gelukkig worden al die vragen ook duidelijk beantwoord!

Informatie

Titel: Undercover
Auteur: Eva Burgers
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: 2021
Pagina’s: 96
Categorie: Jeugd | Novelle | Mysterie | Thriller

Steunjeboekhandel-Recensie Leeshoekje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *