Ebook - Leeshoekje _ gegijzeld
Recensie

Gegijzeld – Chinouk Thijssen

Toen wij allebei de nieuwe Kluitman Jeugd Novelle titels toegestuurd kregen voor een recensie wist ik direct welke ik als eerste wou lezen: Gegijzeld van Chinouk Thijssen. Inmiddels heb ik al diverse boeken van Thijssen gelezen en was wel heel benieuwd naar haar novelle thriller.

*Dit boek hebben wij ontvangen als recensie exemplaar van de uitgeverij


Gegijzeld

Een van de jongens staat met een pistool op het hoofd van Casper gericht. ‘Als hij over een half uur nog niet heeft gereageerd…’ Hij kijkt om zich heen en draait zich dan terug naar Casper. ‘Ik zweer het je, jongen, dan zijn jullie allemaal dood.’ Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden. De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie…

Het Verhaal en de Personages

Jason en Yasmine zijn beste vrienden als sinds de eerste dag van de middelbare school en het is van uit hun standpunt dat het verhaal wordt verteld. Het is de laatste schooldag en Yasmine en Jason worden uitgenodigd voor een feest bij een van hun klasgenoten. Yasmine is er echter niet van overtuigd dat ze toestemming van haar strenge vader zou krijgen om te gaan. Ze moet immers de volgende dag vroeg aan het werk bij zijn marktkraam.

Als ze krijgt te horen dat haar crush ‘Thomas’ wel komt en Jason haar probeert te overtuigen uit huis te sneaken. Besluit Yasmine toch naar het feest te gaan. Eenmaal aangekomen bij het huis van Casper (waar het feest is), krijgt Thomas een waarschuwing van een meisje in een gele jas om niet het huis te betreden. Yasmine loopt al naar binnen en dus volgt Jason.

Het is druk en iedereen is aan het feesten op de muziek van een bekende DJ. Als Yasime de dansvloer op gaat met haar crush, ontstaat er snel een gevecht op de dansvloer. Yasmine raakt Thomas kwijt en gaat op zoek naar Jason. Ze wil naar huis, voordat het feest echt uit de hand loopt. Helaas zijn ze te laat en loopt het niet alleen uit de hand. Ze worden ook nog eens gegijzeld door een stel gemaskerde jongens. Als die ook nog eens gewapend zijn en gaan schieten. Is de enige vraag of ze hier levend uit gaan komen?

In een adem

Inmiddels heb ik al meerder boeken van Chinouk Thijssen gelezen, maar dit boek vond ik by far het spannendste. Het is natuurlijk een novelle en daardoor niet heel lang, maar ik heb het in één adem uitgelezen. Spanning, niets komt ongedeerd uit het verhaal en mijn enige vraag SPOILER:

Wat is er met? En wie is het meisje in geel? Komt er soms nog een vervolg! I need to know!

Informatie

Titel: Gegijzeld
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: 2021
Pagina’s: 104
Categorie: Novelle | Jeugd | Thriller

Steunjeboekhandel-Recensie Leeshoekje.nl

Klik hier voor andere recensies van boeken van Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *