Boek vs Film Always & Forever Lara Jean - Leeshoekje.nl
Boek VS Film

Boek VS Film: Always & Forever, Lara Jean

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. ‘Always & Forever, Lara Jean’ het derde deel van de ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ serie was te zien op Netflix. Vorige week deelde ik al mijn boekrecensie en vandaag deel ik mijn boek vs film mening!

WAARSCHUWING: Deze post bevat SPOILERS!!!


Always & Forevers, Lara Jean

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

WAARSCHUWING: Vanaf dit punt volgen er mogelijk SPOILERS!!!

Boek vs Film

Het grootste verschil tussen het boek en de film is de volgorde van gebeurtenissen. De film begint dat Lara Jean met haar familie op vakantie is in Korea. In het boek krijgt Lara Jean dit pas voor het behalen van haar diploma cadeau en zou ze pas rond het einde van het boek naar Korea gaan. In het boek zorgt dit ervoor dat Lara Jean minder toe kijkt naar deze trip.

Ook essentieel bij deze trip is dat Trina de buurvrouw en flam van Lara Jean haar vader, mee is naar Korea. Ook vraagt de vader dan al om toestemming om met haar te trouwen. Terwijl in het boek de oudste zus Margot terug komt van vakantie en heel erg aan Trina moet wennen en de rol en plek die ze in het gezin heeft genomen. Wat vervolgens ook weer invloed heeft op relatie met Lara Jean. Hier is geen sprake van in de film.

Het gene wat ik toch het meeste miste in de film waren de interne struggles van Lara Jean, die zich compleet focust op de bruiloft en het perfecte recept voor haar koekjes te vinden. De stress die ze heeft over in College te komen en welke druk dat levert op haar zelf en de relatie met Peter. In de film is dit wel zichtbaar, maar veel minder. Een gemiste kans wel.

Winnaar:

Toch wel het boek! Terwijl ik de film ontzettend vermakelijk vind en het zo nog een keer zou kijken. Miste ik toch de stuggles van Lara Jean, die in het boek veel meer naar voren komen.

Trailer

Bepaal het zelf:

Boek


Heb jij het laatste deel van ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ al gezien? Vertel ons wat je er van vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *