Liefdesverhalen om bij weg te dromen
Boekenliefde

Liefdesverhalen om bij weg te dromen

Ik moet iets bekennen. Hoewel ik eigenlijk niets met Valentijnsdag heb, ben ik wel een hopeloze romanticus. Ik kijk graag naar zwijmelfilms, ik snotter bij All You Need is Love en droom weg bij liefdesverhalen. En aangezien ik in deze coronatijd de neiging heb om van elke gelegenheid iets leuks te maken, doe ik dit jaar toch een beetje mee met de Valentijns-gekte. Dat betekent een lekker ontbijtje voor mijn lief en mij, en romantische boekentips voor jou.

Een kleine opmerking vooraf

Liefdesverhalen zijn niet per definitie feelgoodverhalen (Kijk alleen maar naar Romeo en Julia). Ik heb voor de selectie hieronder gekozen voor een aantal zeer uiteenlopende verhalen, die mij persoonlijk raakten. Daar zitten ook een aantal romantische drama’s tussen. Ben je meer op zoek naar echte feelgoodboeken met een happy end? Dan is mijn blog met ‘feelgoodboeken om Blue Monday mee door te komen‘ misschien iets voor jou.

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda – Becky Albertalli

Ik weet het, ik heb dit boek ook al opgenomen in mijn hierboven genoemde lijstje met feelgoodboeken. Maar dit is gewoon zo’n heerlijk liefdesverhaal vol herkenbare momenten, dat hij ook in deze lijst niet mag ontbreken.

The Time Traveler’s Wife – Audrey Niffenegger

Is het fantasy? Is het science fiction? Nee, als je het mij vraagt is ‘The Time Traveler’s Wife’ een liefdesverhaal met een twist. Hoofdpersoon Henry heeft een zeldzame ziekte, waardoor hij door de tijd reist. Niet naar het verre verleden of de verre toekomst, maar door perioden in zijn eigen leven en dat van Clare, zijn (toekomstige vrouw). Dit zorgt voor een wel erg ingewikkelde relatie, maar ook voor het meest fascinerende liefdesverhaal dat ik ooit heb gelezen.

Me Before You – Jojo Moyes

Mocht je de film gezien hebben, dan weet je dat je bij dit boek een flink pak zakdoekjes nodig hebt. Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan ben je bij dezen gewaarschuwd. Hoewel het boek over een behoorlijk zwaar onderwerp gaat, is het ook gewoon ontzettend mooi. Een verhaal met een lach en een traan, dat je wat mij betreft gelezen moet hebben.

The Night Circus – Erin Morgenstern

Misschien lijkt dit boek over een mysterieus circus in de eerste plaats geen liefdesverhaal, maar dat is het in mijn ogen toch echt wel. Het circus heeft namelijk alles te maken met de sterke band tussen twee jonge magiërs, die steeds meer naar elkaar toe getrokken lijken te worden.

Een schitterend gebrek – Arthur Japin

In deze lijst met liefdesverhalen kan ‘Een schitterend gebrek’ niet ontbreken. Het gaat namelijk over de eerste echte liefde van ’s werelds grootste vrouwenversierder Giacomo de Casanova. Het is absoluut geen vrolijk verhaal, maar wel een prachtige vertelling over een uitzonderlijk leven. Ik las het voor het eerst voor mijn leeslijst voor Nederlands, maar heb het daarna meerdere keren gelezen. Ik denk zelfs dat het het boek in mijn kast is, dat ik het vaakst heb gelezen.


Nog op de plank

Natuurlijk ben ik nooit uitgelezen. Ik heb dan ook nog een hele verzameling liefdesverhalen in de kast staan, die ik graag een keer zou lezen. Ik noem er een paar:

* Een glimp van jou – Holly Miller
* Message in a Bottle – Nicholas Sparks
* Een weeffout in onze sterren – John Green


Wat is jouw favoriete liefdesverhaal? Laat het ons weten!

Steunjeboekhandel Algemeen - Leeshoekje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *