Damn Honey [leeshoekjenl]
Recensie

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Het boekje Damn, Honey van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen staat al een paar jaar om mijn lijstje. Het is een klein boekje over vrouwen, maar eigenlijk nooit van gekomen om deze te kopen. Tot ik begin deze maand zo graag een nieuw boek wou kopen, dat ik besloot (om de verzendkosten naar 0 te brengen) het boek toe te voegen. Goede keuze? Ik kan je zeggen ik las het in een dag uit!


Damn, Honey

“Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.” Damn, honey. Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt. Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt. Voor alle moeders, oma’s, vriendinnen, collega’s, jonge meisjes en alle andere vrouwen. En ook voor jezelf.”

Positief Pleidooi

Een boek voor alle vrouwen, maar dan ook echt alle vrouwen. Een boek waarin je ogen worden geopend aan de hand van een pleidooi, want terwijl wij in Nederland het als vrouw misschien beter hebben dan in andere landen. Er zijn nog altijd heel wat verbeteringen die plaats kunnen vinden. Niet alleen door de maatschappij en mannen, maar ook bij vrouwen en te beginnen bij ons zelf.

Het boek behandeld diverse onderwerpen: Je lijf, fashion & beauty (en niet zoals je zou denken), seks & liefde, goorlappen en “een leuk leven”.

Elk hoofdstuk had wel een eyeopener voor me en de een meer dan de ander. Ik pik er even twee uit.

Je lijf; Ik ben moeder, dochter, vrouw, kind en vriendin. Door dit hoofdstuk ging ik meer nadenken over dingen die ik zeg. Over mijzelf of als “grapje” of kleine opmerking tegenover ander. Een opmerking als “Je lekkere dikke billen” of “Nee ik moet geen koekje nemen want dat gaat direct naar mijn buik” (iets wat je mij niet hoort zeggen voor ik vrienden over me heen krijg, maar bij wijze van). Lijken grappig en onschuldig, maar je kunt nooit in het hoofd kijken van een ander ook al ken je die nog zo goed.

Fashion & Beauty; Het feit dat er maar weinig vrouwen in de spotlight zijn met een bril. Zowel in films en series als op de cover van een tijdschrift. Zelf kreeg ik een bril toen ik in groep 8 zat (jaar of 12). Ik voelde me echt lelijk. Niet nodig, maar waarom droeg niemand anders een bril?

Vrouw lees dit

Dit is nou zo’n boek dat ik als cadeau aan al mijn vriendinnen zou geven. Qua prijs en formaat is het ook het perfecte gift-book. Staan er al te vernieuwende dingen in? Niet persé. Maar toch zijn er eyeopeners in. Dingen die je als vrouw even moet horen om weer oja te denken. Ik zeg Vrouw lees dit!

Informatie

Titel: Damn, Honey
Auteur: Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen
Uitgeverij: Blossom Books
Jaar: 2018
Pagina’s: 92
Categorie: Feminisme, Lifestyle


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *