Dubbelleven - Chinouk Thijssen [leeshoekje.nl]
Recensie

Dubbelleven – Chinouk Thijssen

Net voor de kerstdagen was ik in desprate need van een nieuw boek. Ik had niets liggen wat ik nog wou lezen en merkte gewoon dat ik mijn avondroutine van lezen voor het slapen helemaal weg was. Maar de kerstdagen kwamen er aan en ik had nog al wat boeken op mijn lijst staan. Dan een boek kopen waar ik nieuwsgierig naar ben en niet op mijn verlanglijst staat. Het werd Dubbelleven van Chinouk Thijssen.


Dubbellevel

“De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan haar toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha. Sander noemt Ivy’s vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen.”

Het Verhaal en de Personages

Ivy heeft een prima leven. Ze doet de opleiding van haar dromen, heeft vriendinnen, haar ouders en een nieuwe vriend waar ze helemaal weg van is. Maar dan veranderd alles. Haar ouders gaan plots scheiden en ook komt Ivy er achter dat ze toch niet alles van haar nieuwe vriend Sander weet.

Ivy confronteerd Sander, die blijkt diep in de geld problemen te zitten. Met een roze bril op wil Ivy alles op alles zetten om Sander te helpen. Haar vriendinnen vertrouwen het echter niet helemaal en waarschuwen Ivy.

Door de moeilijke thuis situatie, raakt Ivy helemaal verstrengeld in haar gevoelens voor Sander die alleen maar groeien. Ze vergeet helemaal naar haar eigen intuïtie te luisteren en luistert al helemaal niet meer naar haar vriendinnen. Als Sander haar dan ook nog de liefde verklaart en het thuis erger wordt. Wil Ivy alles doen, maar dan ook alles voor Sander. Zelfs als ze daarmee gevaar loopt!

De vriendinnen van Ivy zijn echte vriendinnen. De ouders van Ivy lijken alleen met hun eigen leven bezig te wezen en Ivy is gewoon een meisje wat verliefd is. Waar het verhaal vlakken heeft die zeer realistisch zijn, is het soms ook weer ver gezocht. Of toch niet. Het versterkt wel de dilema’s waar mee Ivy te maken heeft.

Dubbelleven?

Het is het tweede boek van Chinouk Thijssen wat ik heb gelezen en net als bij het vorige weet ik niet zo goed wat ik er van vond. Ik blijf hangen met de vraag of ik misschien gewoon niet echt de doelgroep ben. Het verhaal is wel spannend, maar tegelijkertijd een beetje te voordehand liggend. Het blijft me wel genoeg boeien, want ik wil weten waar het naar toe leid, maar wil ik meer? Ik weet het niet zo goed.

Een aantal jaar terug heb ik het boek “Echten Mannen Eten Geen Kaas” gelezen over Loverboys. Hier deed het boek me aan denken, alleen dan met een veel mildere toon. Daarmee vind ik dit boek een absolute aanrader voor meiden die op de middelbare school zitten. Een leeftijd waar je zo graag verliefd wilt zijn, dat je moet oppassen als je juist zo kwetsbaar bent als Ivy in dit boek!

Informatie

Titel: Dubbelleven
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgeverij: Clavis
Jaar: 2020
Pagina’s: 232
Categorie: YA | Thriller & Spanning


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *