Koffie met... Maren Stoffels
Koffie met...

Koffie met… Maren Stoffels

Bij Leeshoekje zijn we fan van de boeken van Maren Stoffels. Als tiener verslond ik al ‘Sproetenliefde’ en Wendy is helemaal weg van de Thrillers van Stoffels. Door Wendy’s enthousiasme besloot ik ‘Black Friday‘ ook maar eens te lezen en ook ik zat op het puntje van mijn stoel. We waren dan ook super enthousiast dat ze mee wilden werken aan onze rubriek ‘Koffie met…’. Speciaal voor Leeshoekje beantwoordde ze vijf vragen.

De eerste boeken die je schreef (zoals Sproetenliefde) waren een heel ander genre dan de thrillers die je nu schrijft. Vanwaar deze overstap?

“Eigenlijk kwam dat doordat ik heel vaak van jongens de vraag kreeg bij lezingen of ik eens een eng boek ging maken. Dat wilden zij namelijk graag lezen. Zo begon ik aan Escape Room, dat inderdaad door veel jongens gelezen wordt. :)”

Waar en wanneer schrijf je het liefst?

“In de ochtend, direct na het ontbijt, in pyjama in mijn schrijfhok. Dat is eigenlijk de hal, lekker knus en gezellig!”

Herinner je je het eerste verhaal dat je ooit schreef nog? Waar ging het over?

“Het boek van 10.000 gulden. Het ging over een jongen die zijn vader zoekt tijdens een sledehondenrace. Hij vindt hem terug en wint ook nog 10.000 gulden. Ik was 9…”

Heb je een tip voor beginnende schrijvers?

“Geloof in jezelf en je verhaal! Dat gaat namelijk niemand anders in het begin doen, dus je moet echt zelfvertrouwen hebben. Wie weet gaan anderen dan ook zien hoe mooi het is!”

Wat zijn je lees- en schrijfvoornemens voor 2021?

“Meer lezen! Ik lees soms te weinig. We hebben Netflix en dat leidt erg af… Maar ik heb nu al weken niets gekeken en lees meer. En 2021 is pas net begonnen. 🙂 Qua schrijven heb ik flink vooruit gewerkt. Alle drie de boeken voor 2021 zijn af. In maart eerst maar eens bevallen van ons 2e kindje. En dan ga ik in de zomer vast nog iets nieuws maken… Schrijven kan nooit te lang stil liggen, dan word ik onrustig, haha!”


Over ‘Black Friday’

Ris en Megan doen mee aan de ontgroening van een studentenvereniging. Wie volhoudt, heeft vrienden voor het leven. De ouderejaars bedenken wrede, ronduit gevaarlijke opdrachten. Het hoogtepunt is de laatste dag van de ontgroening, de zogenaamde Black Friday. Een dag die gitzwart zal eindigen…”

Benieuwd geworden naar ‘Black Friday’? Lees Wendy’s recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *