Fairest of All - Disney [Leeshoekje]
Recensie

Fairest of All – Serena Valentino

I love Disney! Ik ben altijd wel een fan van Disney films geweest, maar sinds ik kinderen heb ben ik er nog meer van gaan houden. Toen ik mijn bookstagram avontuur begon vorig jaar kwam ik de reeks ‘Disney Villans’ tegen. Een boekenreeks met de achtergrond verhalen van Disney’s grootste schurken. Ik besloot ‘The Fairest of All’ van Serena Valentino te kopen. Het verhaal van de Evil Queen uit Sneeuwwitje.

Fairest of All

For anyone who’s seen Walt Disney’s Snow White, you’ll know that the Wicked Queen is one evil woman! After all, it’s not everyone who wants to cut out their teenage step-daughter’s heart and have it delivered back in a locked keepsake box. (And even if this sort of thing is a common urge, we don’t know many people who have acted upon it.)

Now, for the first time, we’ll examine the life of the Wicked Queen and find out just what it is that makes her so nasty. Here’s a hint: the creepy-looking man in the magic mirror is not just some random spooky visage-and he just might have something to do with the Queen’s wicked ways!

Verhaal en Personages

Iedereen kent wel de Evil Queen/ Boze Koningin uit het sprookje sneeuwwitje. De stiefmoeder van Sneeuwwitje, die de schoonheid het belangrijkste van alles vind. Als haar stiefdochter de mooiste van het land blijkt te zijn, zet ze alles op om daar verandering in te brengen. Met de dood van Sneeuwwitje als doel.

Maar is dit het ware verhaal? Is de koningin altijd zo slecht geweest? Hoe komt het dat zij schoonheid zo belangrijk vindt? En wat gebeurd er uiteindelijk met de heks als Sneeuwwitje toch lang en gelukkig leeft.

In Fairest of All wordt duidelijk dat de koningin echt wel van sneeuwwitje houdt. De twee krijgen een prachtige band en dat terwijl de koningin zelf geen fijne jeugd heeft gehad. Maar dan achter volgt haar verleden en nog meer haar vader haar. Heb je je nooit afgevraagd hoe het nou precies met die spiegel zit? In dit boek kom je daar achter.

Wat veranderd dat de liefde voor Sneeuwwitje wordt omgezet in jaloezie. In dit boek krijgen zowel de koningin als Sneeuwwitje als personages een totaal ander aanblik. Ze komen meer tot leven en je gaat de koningin ook begrijpen.

Een nieuwe draai

Het verhaal van de Evil Queen heeft me heel erg geboeid. Ik hou van sprookjes en vind het juist leuk om te lezen welk verhaal er nog achter ligt. Het koste mij in het begin wat moeite om er in te komen. Waarschijnlijk omdat het verhaal zo bekend is. Maar juist dat maakt dat het wel boeit. Je hebt punten van herkenning en hier wordt om heen gebouwd.

Wil ik nu meer van de Disney Villian Reeks lezen? Ja, zo ben ik erg benieuwd naar ‘Poor Unfortunate Soul’ het verhaal van Ursula de Zeeheks uit de Kleine Zeemeermin.

Informatie

Titel: Fairest of All
Taal: Engels
Auteur: Serena Valentino
Uitgeverij: Disney Press
Jaar: 2009
Pagina’s: 250
Categorie: Sprookjes, Fantasy


Wie is jou favoriete Disney Schurk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *