Talking As Fast As I Can - Lauren Graham
Recensie

Talking as Fast as I Can – Lauren Graham

Begin 2020 las ik ‘Someday, Someday, Maybe’ van Lauren Graham. Ik vond het wel een leuk verhaal, maar was er niet enorm van onder de indruk. Dat het boek door Lauren Graham geschreven was, deed er voor mij niet toe, want ik had geen idee wie dat was. Ja, je leest het goed. Ik had toen ik dat boek las nog nooit één aflevering van Gilmore Girls gezien. Op aanraden van mijn vrouw ben ik er toch maar eens aan begonnen en ik was meteen verkocht. Niet alleen vloog ik door de 8 seizoenen heen, maar ik besloot daarna ook Graham’s autobiografie ‘Talking As fast As I Can’ te lezen.

Talking as Fast as I Can

Over het boek

in ‘Talking as Fast as I can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls and Everything in Between’ blikt Lauren Graham terug op haar leven. Ze vertelt over haar jeugd, haar pogingen om door te breken als actrice, de opnames van ‘Gilmore Girls en Parenthood’, en uiteindelijk haar terugkeer naar ‘Gilmore Girls: A Year in the Life’. Als lezer krijg je een uniek kijkje achter de schermen met de verhalen, foto’s en dagboekfragmenten van Graham.

Nooit geweten dat een autobiografie zo leuk kon zijn

Ik lees eigenlijk nooit autobiografieën, als je reisverhalen niet meerekent. Ik wist dan ook niet zo goed wat ik moest verwachten, maar werd blij verrast door dit boek. Het gaf me de kans om kennis te maken met de actrice achter Lorelei Gilmore, die sinds vorig jaar toch wel een van mijn favoriete seriepersonages is geworden. Het is leuk om te merken hoe die rol haar op het lijf is geschreven, maar ook meer over haarzelf te weten te komen. Het boek is met veel humor geschreven, waardoor het echt een feestje was om te lezen.

Bonusmateriaal

Eigenlijk voelde het lezen van dit boek alsof ik toegang had tot exclusief bonusmateriaal van Gilmore Girls. Doordat Graham terugblikt op de gehele serie, kon ik nog een keer genieten van de leukste momenten én kreeg ik ook nog een kijkje achter de schermen. ‘Parenthood’ heb ik niet gezien, dus de stukken over deze serie zeiden me niet zo veel, maar waren evengoed leuk om te lezen. Daarnaast spraken de delen waarin ze vertelde over het schrijven van ‘Someday, Someday, Maybe’ me erg aan. Ik merkte zelfs dat ik het boek meer ging waarderen doordat hoofdpersonage Franny Banks zo op Lauren Graham lijkt. De dingen die eerst nogal hysterisch of overdreven op me overkwamen, lijken nu beter te kloppen, omdat ze perfect bij de schrijfstijl van Graham passen.

Informatie

Titel: Talking as Fast as I Can
Subtitel: From Gilmore Girls to Gilmore Girls (and Everything in Between)
Auteur: Lauren Graham
Uitgeverij: Ballantine Books
Jaar: 2016
Pagina’s: 240 pagina’s


Lees jij wel eens een autobiografie? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *