Goede voornemens 2021
Boekenliefde

Goede voornemens

Het nieuwe jaar is begonnen, en dat vraagt om goede voornemens. Eigenlijk ben ik daar niet zo van, maar als het om boeken gaat, maak ik graag een uitzondering. Dat betekent dat ik ook dit jaar weer een Reading Challenge aanga, maar ook dat ik mezelf voorneem om wat meer van bepaalde genres te gaan lezen. Welke precies? Dat lees je hieronder.

Reading Challenge 2021

In 2020 ging ik met gemak over de 20 boeken heen die ik me had voorgenomen. Daarom wil ik de lat dit jaar wat hoger leggen en 25 boeken lezen. Daarbij probeer ik zo veel mogelijk vakjes van de Hebban Reading Challenge-checklist af te vinken. Het lezen van boeken die aan deze thema’s voldoen wordt geen doel op zich, maar ik kijk gewoon hoever ik kom.

Andere lees-voornemens

Meer klassiekers lezen

Ik heb een plank vol prachtige klassiekers, maar ik neem nooit de tijd om ze te lezen. Zonde natuurlijk. Daarom wil ik in 2021 minstens één, maar het liefst meerdere van deze klassiekers lezen.

Meer korte verhalen lezen

Dit hangt een beetje samen met de klassiekers, want ik heb een hoop verhalenbundels (1001 nacht, Sherlock Holmes, etc.) in de kast staan die ik nog moet lezen. Daarom ben ik van plan om na elk boek dat ik uitlees eerst een kort verhaal te lezen voordat ik aan het volgende boek begin.

Meer non-fictie lezen

Ik lees voornamelijk fictie, maar merk dat ik non-fictie toch ook wel kan waarderen. Vooral reisverhalen vind ik ontzettend fijn om te lezen. Daarom wil ik in 2021 minstens één waargebeurd verhaal lezen.

Meer oorspronkelijk Nederlandstalige boeken lezen

Er zijn zoveel mooie boeken van eigen bodem, en toch grijp ik vaak naar (al dan niet vertaalde) boeken uit andere landen. Niks mis mee natuurlijk, maar toch ben ik van plan om dit jaar wat meer oorspronkelijk Nederlandstalige boeken te lezen. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.


Wat zijn jouw lees-voornemens voor 2021? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *