Marouscha's boeken van 2020
Boekenliefde

Marouscha’s boeken van 2020

Het jaar 2020 zit er alweer bijna op. Een jaar dat in het teken stond van corona en thuisisolatie, maar ook het jaar van mijn bruiloft én van heel veel boeken. Volgens Goodreads las ik dit jaar 29 boeken, van gemiddeld 276 pagina’s. Dat brengt me op een totaal van 8.060 pagina’s. En eigenlijk zijn het er nog wat meer, want de boeken die ik niet heb uitgelezen zijn hierbij niet meegerekend. Dat zijn natuurlijk veel te veel boeken om hieronder allemaal te benoemen, maar ik licht er graag een paar uit die me in het bijzonder zijn bijgebleven.

Het meest verrassende boek

De grootste verrassing kwam dit jaar van ‘The Clockmaker’s Daughter’ van Kate Morton. Hoewel ik eerst wat moeilijk in het verhaal kon komen en erg lang over dit dikke boek heb gedaan, heb ik de tweede helft in één adem uitgelezen. Ik wil er niet te veel over verklappen, maar ik kan wel zeggen dat ik de mysterieuze twist in dit boek niet zag aankomen.

Het grappigste boek

Wat heb ik hard gelachen om ‘10 Blind Dates‘ van Ashley Elston. Ja, het is een typisch feelgoodboek, waarbij je al vrij snel weet hoe het afloopt. Maar waar het eigenlijk om gaat in dit boek, is wat er in de tussentijd gebeurt. En dat zijn 10 supergênante blind dates, georganiseerd door de geschifte familie van de hoofdpersoon. En hoewel ik eigenlijk een bloedhekel heb aan het woord ‘hilarisch’, is dat toch echt wel het beste woord om dit boek te omschrijven.

De meest hartverwarmende boeken

Ik kan niet kiezen. ‘Een bijzonder jaar‘ van Lori Nelson Spielman en ‘De stroopwafelshop‘ van Astrid Harrewijn zijn allebei hartverwarmend op hun eigen manier. Waar Brett in ‘Een bijzonder jaar’ haar dromen van toen ze veertien was opnieuw leert omarmen, sluit Suze in ‘De stroopwafelshop’ bijzondere vriendschappen in een achterbuurt van New York waar ze eigenlijk helemaal niet wil zijn.

Het meest avontuurlijke boek

Dit is echt jeugdsentiment. ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt werd op de basisschool aan me voorgelezen. En wat ik er toen leuk aan vond, vind ik nu nog steeds leuk. Het is een stoer ridderverhaal over eer, moed en geheime missies. En mocht je denken dat je het verhaal al kent omdat je de Netflix-serie hebt gezien, dan vergis je je. Dit verhaal is compleet anders en absoluut de moeite waard.

Het spannendste boek

Na het lezen van Wendy’s enthousiaste recensie van ‘Black Friday‘ van Maren Stoffels, was ik ook wel erg nieuwsgierig. En hoewel het verhaal af en toe behoorlijk akelig was en er dingen in stonden die ik liever niet had gelezen, was het boek wel ontzettend spannend. De steeds grimmiger wordende sfeer van de ontgroening was voor mij als lezer gewoon voelbaar, en de plottwist zag ik absoluut niet aankomen.

Reading Challenge 2020

Zoals gezegd kan ik hier niet terugblikken op alle boeken die ik heb gelezen in 2020. Wat ik wel kan doen is terugblikken op mijn Reading Challenge van het afgelopen jaar. Ik was van plan om dit jaar 20 boeken te lezen. Met 29 boeken op de teller (en de stille hoop om het 30e boek ook nog voor de jaarwisseling uit te lezen) heb ik dit dus dubbel en dwars gehaald. Daarnaast heb ik ook gekeken hoeveel van de thema’s van de Hebban Reading Challenge ik dit jaar kon afvinken. Zie hieronder het resultaat.


Hoeveel boeken heb jij in 2020 gelezen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *