Wendy's Boeken van 2020 - Leeshoekje.nl
Boekenliefde

Wendy’s Boeken van 2020

2020 zit er alweer bijna op en al weet ik dat heel veel mensen blij zijn dat dit jaar in het teken van COVID-19 erop zit. Het bestond ook uit heel veel mooie boeken. Plus in Septermber 2020 begonnen Marouscha en ik Leeshoekje.nl

Aan het einde van het jaar zie je veel lijstjes verschijnen en ook Marouscha en ik zullen deze week elk ons boekenlijst van 2020 delen. Boeken die wij dit jaar hebben gelezen, maar die niet persé ook dit jaar zijn uitgekomen.

Wendy’s Boeken van 2020

Je bent Jong en Je krijgt Wat – Monique van Loon (2020)

Het meest indrukwekkende boek dat ik in 2020 heb gelezen. Misschien wel omdat het voor mij ook een ‘miniscule’ persoonlijk tintje had.

Monique van Loon ontdekte op haar 28ste Baarmoederhalskanker te hebben. Midden in haar jonge leven, wordt ze verwacht beslissingen te maken waar ze nooit over na heeft gedacht.

Het mooiste van het boek: verwacht geen ‘oh ik ben zo zielig-verhaal’. Lees rauw en eerlijk en open en blood. Monique verteld het zoals het is, zoals het was voor haar. Alleen maar waardering heb ik daarvoor!

Find Me – André Aciman (2020)

Na het zien van de prachtige film ‘Call me by your Name’ voor de 10de keer. Was ik ontzettend nieuwsgierig toen ik las dat de schrijver van het boek een vervolg had uitgebracht. Ik had dan wel niet het eerste boek gelezen, maar ik wou maar wat graag weten hoe het verder zou gaan.

15 jaar na die allesbepalende zomer worden we meegenomen in het leven van Elio’s vader Samuel. Gescheiden, onderweg naar Rome en een ontmoeting met een dame die zijn leven zal veranderen. Ook krijgen we een blik in het leven dat Elio nu leid, waar ditmaal in Parijs een intense relatie aan gaat. Uiteraard mag Oliver niet ontbreken die in New York woont. Maar waar zullen deze afhankelijke verhalen naar toe leiden?

Hou je van de prachtige film, dan wil je dit boek niet missen!

Moedermaffia – Anita Terpstra (2020)

Ben je moeder? Dan ken je misschien wel de Moedermaffia. Heb je misschien wel eens te maken mee gehad? Ik in elk geval wel en daarom vond ik dit hilarische boek ‘De Moedermaffia’ van Anita Terpstra ook zo’n feest der herkenning.

Merel is zwanger, en al is het wat ongepland, ze is er erg blij mee. Ze besluit zich bij een Yoga clubje voor zwangere aan te sluiten en al snel wordt dat een koffie clubje van mede-zwangere, die elk hun eigen uitgesproken mening hebben over de zwangerschap en moederschap. Merel wordt met elke soort moeder geconfronteerd.

10 Blind Dates – Ashley Elston (2019)

Plaats vervangende schaamte, een lach en romantiek. Heerlijk als je dat in een goed YA boek weet te combineren. Het zal mij dan ook niets verbazen als hier een verfilming van wordt gemaakt.

Sophie wil niets liever dan de kerstdagen met haar vriendje Griffin doorbrengen, maar die heeft andere plannen. Hij wil het namelijk uitmaken. Met een gebroken hart gaat ze naar haar grootouders en haar oma heeft wel een plan om haar hart te helen: 10 blind dates, die elk door een familielid worden uitgekozen! Dat kan toch nooit goed gaan?!

After – Anna Todd (2019)

Eerst zag ik de film en toen besloot ik de boeken te lezen. Welke vond ik beter? Laat me het zo zeggen, de boeken zijn vele malen hartstochtelijker dan de films. Ik kreeg echte 50 Shades of Grey vibes en iets minder YA!

Tessa gaat naar ‘College’ en laat haar vriendje en over bezorgde moeder achter. Ze heeft haar hele toekomst al uitgestippeld tot ze Hardin tegen komt, die haar alles doet vergeten.

Wees gewaarschuwd er zijn maar liefst 5 boeken van deze serie!

Uiteraard zijn er nog veel meer boeken die ik op deze lijst had willen zetten: Cinder & Ella, Black Friday, The Lost, Er was eens Iets Anders, Vis in een Boom…en ga zo maar door. Maar dit zijn toch wel mijn favoriete die ik heb gelezen in 2020. Op naar een mooi 2021…eens bedenken hoeveel boeken ik dan wil gaan lezen?


Welke boeken staan in jouw top 5 van 2020?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *