After Boek VS Film [Leeshoekje]
Boek VS Film

Boek VS Film: After

Lees jij eerst het boek of kijk je eerst de film? Bij mij (Wendy) verschilt dat nog wel eens. In het geval van ‘After’ van Anna Todd heb ik eerst de film op Netflix gekeken en toen ik die inmiddels 3 keer gelezen had en zag dat het vervolg uit kwam. Besloot ik toch eens mij te verdiepen in de boeken serie.

WAARSCHUWING: Deze post bevat SPOILERS!!!

After

After gaat over de achttienjarige Tessa die naar de universiteit verhuist. Ze laat haar vriendje en overbezorgde moeder achter. Al snel veranderd haar hele voor bedachte leven compleet als zij Hardin ontmoet. Hardin weet iets los te maken in Tessa en de twee gaan helemaal in elkaar op. Tessa staat voor een keuze gaat ze terug in het vertouwde of mee in het onbekende.

En met deze samenvatting laat ik het verhaal nog heel erg in het midden. Want vanaf dit punt ben je gewaarschuwd: SPOILERS VOLGEN

Boek vs Film

Het grootste verschil tussen het boek en de film is misschien wel het einde. Waar het boek eindigt bij het moment dat Tessa ontdekt dat de relatie met Hardin gebaseerd is op een weddenschap. Gaat de film hier verder.

Misschien ook wel logisch want het boek heeft een vervolg en met de film weet je nooit of deze ook daadwerkelijk gemaakt zal worden. Het boek bevat dus echt een cliffhanger.

Een ander groot verschil is de personages. In de film spelen naast Tessa en Hardin, Molly en de kamergenote Steph vooral uit de vrienden groep een rol. Ook is Tristan een meisje in de film, waar in het boek dit een jongen is. Ik moet zeggen dit laatste vind ik een uitstekende keuze.

In het boek worden de overige rollen van de vriendengroep meer kracht gegeven. Vooral Jace heeft een hele prominente rol die vooral in het vervolg groter wordt. Ook de relatie van Hardin met zijn vader en broer wordt anders uitgelicht. Het is daarom heel interessant om te zien welke keuzes zijn gemaakt om een verfilming te maken. Althans dat vind ik. Ben ik het overal mee eens? Misschien niet, maar vooral omdat ik After We Collide al heb gelezen en weet wat nog gaan komen, maar het mij ook nieuwsgierig hoe ze dat aan gaan pakken.

Tot slot vind ik het boek veel minder PG-13 dan de film. Het gaf me echt wel rode oortjes en af en toe vond ik het nog heftiger dan 50 Shades of Grey (zonder alle zweepjes dan). In de film komt dit helemaal niet zo over. Het belang van sex überhaupt is veel minder in de film, dan het boek. Logisch natuurlijk wil je een Amerikaanse commerciële film maken, maar wel heel verrassend. Dat maakt dat ik blij was eerst de film te hebben gezien voor ik het boek las!

Winnaar:

Na het lezen van het boek vind ik het nog steeds heerlijk om de film te kijken. Iets wat ik ook direct heb gedaan, na het lezen van het boek. Toch pakte het boek door de ruwheid en diepgang mij meer dan de film.

Trailer

Bepaal het zelf:

Boek

Film

Lees ook:


Heb jij After gezien of gelezen? Vertel ons wat je er van vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *